Aof 23-24 mayıs Sınav Sonuçları Sorgula (AÇIKÖĞRETİM SINAV SONUÇLAR)

Aof 23-24 mayıs Sınav Sonuçları Sorgula (AÇIKÖĞRETİM SINAV SONUÇLAR)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

23-24 Mayıs günü yapılan Aöf (Açıköğretim) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konsu. Öğrenciler büyük bir heycanla bu haberi bekliyor

23-24 Mayıs günü yapılan Aöf (Açıköğretim) sınav sonuçları ne zaman açıklanacak merak konsu. Öğrenciler büyük bir heycanla bu haberi bekliyor... AÖF 2015 final sınavı sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Peki AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 23-24 Mayıs'ta yapılan AÖF final sınavları soru ve cevapları da henüz yayınlanmadı. İşte AÖF sınav sonuçları ile ilgili ayrıntılar..

AÖF SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLA - AÇIKÖĞRETİM nbsp;

AÖF SINAV SONUÇLARI TIKLA SORGULA nbsp;

Aof 23-24 mayıs Sınav Sonuçları Sorgula (AÇIKÖĞRETİM SINAV SONUÇLAR)

AÖF sınav ve değerlendirme sistemleri

1. Yıllık Mutlak Sistem

Yıllık mutlak sistemde dersler dönem esasına göre değil, yıl esasına dayalı olarak belirlenmektedir. Sisteme kayıt yaptıran veya kayıtlı olup kayıt yenileten öğrenciler bir öğretim yılında sorumlu olduğu derslerden ara ve yıl sonu sınavlarına girerler. Yıl sonu sınavında başarısız olan öğrenciler bütünleme sınavına girerler.

Öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için önceden belirlenen not ölçüsüne ulaşması beklenmektedir. Bir başka deyişle, mutlak değerlendirmede ulaşılması gereken standartlar önceden belirlenmektedir. Öğrencinin aldığı notların, belirlenen bu standartlara ulaşması gerekmektedir. Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde daha önceki öğretim yıllarında yıllık mutlak sistemde öğretim yapılan programlarda geçme notu; ara sınavın %30'u yıl sonu veya bütünleme sınavının %70'nin toplamının en az 50 puan olması gibi bir ölçüt önceden belirlenmektedir.Geçme notunun anlamı, alınan puanın belirlenen standart ile aynı ya da yüksek olmasıdır; kalma notunun anlamı ise alınan notun belirlenen standardın altında olması demektir. Dersin zorluk derecesi, öğrencinin potansiyeli, ilgi, yetenek ve beklentilerine bakılmaksızın, öğrencilerden her dersten önceden belirlenen başarı sınırına ulaşması beklenir. Bir öğrencinin başarısı, başka bir öğrencinin başarısından bağımsızdır.

2. Dönemlik-Kredili Sistem

Kredili sistem olarak uygulanan sistem literatürde değişik adlarla anılmaktadır. Bunlar; ders geçme, kredili sistem, bireyselleştirilmiş sistem, seçmeli sistem gibi. Tüm bu sistemlerin ortak yanı öğrenciyi merkeze almaları ve öğrencinin yararını ön planda tutan yaklaşımlara dayandırılmış olmalarıdır. Kredili sistemin özellikleri şu şekilde sıralanabilir; Öğrenci merkezlidir.

Her öğrenci potansiyeli oranında başarılı olur. Her öğrencinin her dersten aynı öl-çüde başarılı olması beklenmez. Öğrenciler, ilgileri, yetenekleri, amaçları ve beklentileri doğrultusunda kendi öğre-nimlerini gerçekleştirirler. Öğrenme bireyin sorumluluğundadır. Program, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü sınıf dersleri olarak ayrılmaz, ancak dersler ile ilgili koşullar vardır. Kredili sistemin amacı, her öğrencinin kendi ilgi, istek ve yeteneğine göre yönlendirilme-sine, geliştirilmesine, belirli alanlarda yetiştirilmesine ve başarısızlıktan çok, başarının değerlendirilmesine olanak sağlamaktadır.

Aof 23-24 mayıs Sınav Sonuçları Sorgula (AÇIKÖĞRETİM SINAV SONUÇLAR)

AÖF SINAV TARİHLERİ

Sınavlar ise; Güz Dönemi Ara Sınavı 6-7 Aralık 2014, Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 24-25 Ocak 2015, Bahar Dönemi Ara Sınavı 25-26 Nisan 2015, Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı ise 6-7 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak.

SINAV GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

Aof 23-24 mayıs Sınav Sonuçları Sorgula (AÇIKÖĞRETİM SINAV SONUÇLAR)

nbsp;Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları, 4 Haziran Perşembe'ye kadar yapılacak.

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları mezunlarının, Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı, 26 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Sınava başvurma işlemleri, 4 Haziran Perşembe sona erecek.Sınava, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabilecek.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan ön lisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilenler de sınava başvurabilecek.

İlahiyat Lisans Tamamlama Programlarına (İLİTAM) yerleştirme de DGS puanlarına göre merkezi olarak yapılacağından, bu programlara başvuracak adayların da DGS'ye girmeleri zorunlu olacak.Adaylar, DGS kılavuzu ile aday başvuru formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...