Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Düğünde oynama sırası yüzünden 3 kişi öldürüldü

/ Kaynak: İHA
Düğünde oynama sırası yüzünden 3 kişi öldürüldü

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı baskının, Roman düğününde oynama sırası yüzünden yaşandığı ortaya çıktı.

Roman vatandaşların sokak düğününe yapılan silahlı baskında aralarında Ak Parti aday adayı Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Efkan Özçimen'in de bulunduğu 1'i çocuk 1'i kadın 3 kişi hayatını kaybederken, 3'ü ağır 6 kişi de yaralandı. Olaydan sonra 6 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, düğünü organize eden Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen'i oyun sırası kendilerinde olduğu halde oyuna kaldırmadığı gerekçesiyle öldürdükleri iddia edildi.
Olay Hacivat Mahallesi'ndeki roman düğününde dün gece meydana geldi. İddiaya göre, Roman vatandaşların düzenlediği sokak düğününü organize eden ve aynı zamanda sunuculuğunu yapan Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Efkan Özçimen oynama sırası kendilerinde olduğu halde düğüne katılan bir aileyi piste çağırmayınca tartışma çıktı. İtiraz eden aile düğünü terk etti. Durumu kendilerine yapılan ağır bir hakaret olarak değerlendiren aile üyeleri silahlarını kuşanıp düğünü bastı. Bu kişilere düğünde bulunan bazı kişiler de silahlarıyla karşılık verince çatışma çıktı.
Aralarında Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen'in de bulunduğu 8 kişi yaralandı.
Yaralılar olay yerinde bulunan vatandaşlar tarafından Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma, Bursa Devlet ve Çekirge Devlet Hastanesi ile özel bir hastaneye götürüldü. Hastanede doktorların yaptığı tüm müdahalelere 1 çocuk babası Efkan Özçimen (32) ile Savaş Göcük (34) ile Saniye Çelik (54) hayatını kaybetti. Saldırıda çeşitli yerlerinden yaralanan 6ı kişi ise hastanelerde tedavi altına alındı. İhbar üzerine olay yerine ve yaralıların götürüldüğü hastanelere özel harekat ve çevik kuvvet timlerinin de bulunduğu çok sayıda polis sevk edildi. Hastane önünde toplanan yaralıların yakınları sinir krizi geçirdi.
5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI...
Olayın ardından harekete geçen polis ekipleri bölgede yaptıkları ilk araştırmada Doğanevler Mahallesi'nde bulunan dere boyunda çalılıklar arasına gizlenen isimleri açıklanmayan iki saldırganı silahlarıyla birlikte olaya karıştıkları belirlenen diğer 3 kişiyi de kaçtıkları otomobilde gözaltına aldı. Olay yerinde yapılan incelemede yüze yakın boş kovana el koydu. Saldırganlara ait olduğu belirlenen iki evin çevresinde ise herhangi bir saldırıya karşı Çevik Kuvvet ekipleri tedbir aldı. Ölen 3 kişinin cesedi Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp morguna götürdü. Cenazelerin ikindi namazının ardından toprağa verilecekleri öğrenildi.
Düğünde oynama sırası yüzünden 3 kişi öldürüldü

"OYUNA KALDIRMAYARAK SEREFSİZSİNİZ" DEMİŞ
Öte yandan yaşanan olayın şokunu halen üstlerinden atamayan mahalleli ise Roman adetlerine göre düğüne katılan bir aileyi oyuna kaldırmamak o aileye ağır hakaret sayılıyor. .
Öldürülen Ak Parti Milletvekili aday adayı ve Roman Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Efkan Özçimen'in yasını tuttuklarını ifade eden manevi dedesi Feridun Güler (75), "Bu siyasi bir olay değildir. Düğün sırasında oynamaya kaldırmama yüzünden yaşanan tartışma sonrasında olmuştur. Hepimizin başı sağ olsun. Efkan başkan tüm romanlar için çok önemli bir insandı. Romanlar yasta" dedi
Karacabey Roman Derneği Başkanı Erkan Bağlamacı ise olayın ardından büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, bir an önce suçluların hakim karşısına çıkmasını istediklerini söyledi. Efkan Özçimen'in yakını İzzet Parlaker ise "Efkan'ın ölümüyle tüm Roman camiası yasa boğuldu. Bizim için çok önemli bir insandı" diye konuştu.
Öte yandan hayatını kaybeden Roman Dernekleri Konferedasyon Başkanı Özçimen'in bir süre önce eşinin üzerine düğün organizasyon şirketi açtığı düğün organizasyonları da yaptığı öğrenildi
CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR
2010 yılında açılışını dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde sahneye çıkan Roman Dernekleri Genel Başkanı Efkan Özçimen, Roman açılımından dolayı Erdoğan'a teşekkür edip tablo hediye etmişti. Kısa bir konuşma da yapan Özçimen, "Çingene denildiği zaman fuhuş yapan, çocuk çalan insanlar geliyordu. Bu yasalar 2003 yılında Başbakanımız sayesinde kaldırıldı. Bizler de birinci sınıf vatandaşlar olarak muamele görüyoruz. Allah hepsinden razı olsun" diye konuşmuştu. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...