Başbakan Davutoğlu yerli otomobil müjdesini verdi

Başbakan Davutoğlu yerli otomobil müjdesini verdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlığı döneminde "Yok mu yerli otomobil yapacak bir babayiğit" diye üreticilere yerli otomobil talebinde bulunmuştu.

Fikri Işık, bugün A Haber ekranlarında yerli otomobil hakkında imzaların atıldığı detaylarının da Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanacağı müjdesini vermişti.
"2016'DA İLK FİLO ÜRETİLECEK"
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın bahsettiği açıklamayı, Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Kırıkkale mitinginde yaptı. Davutoğlu; "Geçen hafta milli sanayi itibarıyla milli bölgesel uçağımızın müjdesini paylaşmıştık. Bu hafta da elhamdülillah bütün hazırlıklar tamamlandı, imzalar atılıyor. Kendi milli otomobilimizi yapıyoruz inşallah. 2015 Ağustos'unda ilk prototip üretim, 2016'da inşallah ilk filo üretimi yapılacak" dedi.
"GELİN MADE IN TURKEY YAZALIM"
Yaklaşık 3 hafta önce yerli otomobil talebini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu cümleleri kurmuştu; "Bu ülke bir çok zoru başardı. Yine başaracak. Yerli ürünlerimizi üretecek. Ben söylüyorum efendim, sayın cumhurbaşkanım o kadar kolay değil diyorlar. Evet o kadar kolay. Bu iş size nasip olmayabilir ama olacak. Gelin otomobilin altına da Made in Turkey yazalım."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...