Memleket hasretini, 'Memleketim FM' giderecek

/ Kaynak: AA
Memleket hasretini, 'Memleketim FM' giderecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Avrupa FM radyosu, "Memleketim FM" adıyla internet üzerinden yurt dışındaki Türklere yönelik yayın yapacak.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığına bağlı nbsp; Avrupa FM radyosu, "Memleketim FM" adıyla internet üzerinden yurt dışındaki Türklere yönelik yayın yapacak.

Alınan bilgiye göre www.memleketim.gov.tr adresinden yayın yapacak radyonun kuruluşuna ilişkin protokol TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru tarafından imzalandı.

Koru, radyo istasyonunun, TRT ve Dışişleri Bakanlığınca hazırlanan projeyle yurt dışında yaşayan Türkler için kurulduğunu belirterek, Avrupa FM'in artık "Memleket FM" olarak daha canlı, interaktif bir ortamda vatandaşların hizmetine sunabilecek duruma geleceğini ifade etti.

nbsp;TRT Genel Müdürü Şenol Göka ise radyo yayınlarının etkisinin çok yüksek olduğuna işaret ederek, özellikle yurt dışındaki gençlerin Türkçe'yi daha iyi kullanması ve öğrenmesi için Memleketim FM'in önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Radyo, tüm dünyadaki Türk vatandaşlarına yönelik müzik ve haber ağırlıklı 24 saat yayın yapacak.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...