Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Malezya Havayolları `fiilen` iflas ettiğini duyurdu!

Malezya Havayolları `fiilen` iflas ettiğini duyurdu!

Ekonomi Haberleri

Malezya Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mueller, fiilen iflas ettiğini yeni yapılanmaya gidileceğini ve 6000 kişinin işine son verileceğini bildirdi.

Malezya Havayolları, geçen yıl yaşadığı iki felaketin ardından kamulaştırılmıştı. Şirketin 20 bin çalışanı var.Christoph Mueller'in Mayıs'ta iş başına gelmesinden sonra şirkette bu değişimler, aslında bekleniyordu.

Malezya Havayolları `fiilen` iflas ettiğini duyurdu!

Mueller, düzenlediği basın toplantısında, "Fiilen iflas noktasındayız. Şirketin performansındaki düşüş 2014'teki trajik olaylardan çok daha önce başlamıştı." dedi.

Malezya Havayolları normal uçuşlarını sürdürüyor.

Malezya Havayolları `fiilen` iflas ettiğini duyurdu!

Geçen yıl Mart'ta Malezya Havayolları'nın bir uçağı 239 yolcu ve mürettebatıyla birlikte kaybolmuştu. Bundan dört ay sonra da başka bir uçak Ukrayna hava sahasındayken, karadan havaya fırlatılan bir füzeyle düşürülmüş uçaktaki 298 yolcu ve mürettebat can vermişti.

Bu iki felaket, bir süredir zaten zor durumda olan ve bölgedeki güçlü rekabet yüzünden yıllardır zarara uğrayan havayolu için bardağı taşıran son damla olmuştu.

Malezya havayollarının 1 Eylül'de yeniden markalandırmaya gitmesi planlanıyor. Christoph Mueller, bazı piyasalarda Malezya Havayolları adının yıprandığını kabul etti ama sonbaharda şirketin adının ve logosunun değiştirilip değiştirilmeyeceğini belirtmedi.

Malezya Havayolları, 2015'te şirketteki "kanamanın durdurulmasını" hedefliyor; gelecek yıl yeniden istikrar sağlamayı ve 2017'de yeniden büyümeye geçmeyi planlıyor.

BBC

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...