Kılıçdaroğlu'ndan Kandil mesajı

/ Kaynak: DHA
Kılıçdaroğlu'ndan Kandil mesajı

Politika Haberleri  / DHA

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Berat Kandili mesajı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 11 ayın sultanı 'Mübarek Ramazan Ayı'nın müjdecisi Berat Kandili'ni selamlayarak, ""Toplumsal bütünlüğümüzü sarsan her türlü ayrıştırma, kutuplaştırma ile ötekileştirmelerden, ayrıca dini siyasette kullanmaktan özenle kaçınıyor ve sorumluluk sahibi herkesi de kaçınmaya çağırıyorum. Yüce dinimizde Allah'la kulları arasına girmenin en büyük günah olan şirk sayıldığını da özellikle hatırlatıyorum. Birlik ve beraberliğimizle aşamayacağımız hiçbir sorun kalmayacağını belirterek ,halkımızın ve tüm İslam âleminin Berat Kandilini kutluyor, sağlık ve esenlikler dileğimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.


Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Berat Kandili mesajında şu ifadelere yer verdi: "Allah'ın yarattığı en şerefli varlık insandır. İnsan, doğuştan var olan haklarıyla birlikte onurludur, insanca ve Hakça bir yaşam hakkına da sahiptir. Ramazan ayı müjdelenirken bilelim ve unutmayalım ki, adaletin vicdanlarda kabul gördüğü, 'insanların bir tarağın dişleri gibi eşit olduğu', emeğin değer bulduğu, Hakkaniyetle paylaşımın yapıldığı, herkesin birbirine saygı ve sevgiyle yaklaştığı, dostluğun ve kardeşliğin hissedilir bir şekilde yaşandığı tam ve gerçek bir demokrasi her yurttaşımızın en tabii hakkıdır. Bu nedenle toplumsal bütünlüğümüzü sarsan her türlü ayrıştırma, kutuplaştırma ile ötekileştirmelerden, ayrıca dini siyasette kullanmaktan özenle kaçınıyor ve sorumluluk sahibi herkesi de kaçınmaya çağırıyorum. Öte yandan, Yüce dinimizde Allah'la kulları arasına girmenin en büyük günah olan şirk sayıldığını da özellikle hatırlatıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle huzur ve mutluluğumuzun en güçlü dayanağının birlik ve beraberliğimiz olduğunu, birlik ve beraberliğimizle aşamayacağımız hiçbir sorun kalmayacağını belirterek ,halkımızın ve tüm İslam âleminin Berat Kandilini kutluyor, sağlık ve esenlikler dileğimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...