Belediye binasında tarihi müze açılıyor

Belediye binasında tarihi müze açılıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Tarihin en eski yerleşim yerlerinden birine sahip olan Küçükçekmece Belediyesi ''Tarih Müzesi'' 3 Haziran'da kapılarını aralıyor.

Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olan Küçükçekmece Belediye binasında sanatseverlere kapılarını açacak olan müzede, Küçükçekmece'nin tarihi, antik kalıntıları, imara açılması ve imar durumu, sosyal ve kültürel yaşam, spor ve Küçükçekmece'den simgeler gibi başlıklar altında bir tarih okuması yapılabilecek. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Kaardeniz, ''Yaklaşık üç yılı bulan çalışma ve araştırmalar sonucunda elde edilen veriler şimdi ilçe tarihini anlatan bir müze ile belediye binamızda izleyicilerini ağırlayacak'' diye konuştu. nbsp;


KÜÇÜKÇEKMECE TARİHİ nbsp;


İstanbul'un en eski yerleşim yerinin Küçükçekmece Gölü'nün kuzeyinde bulunan Yarımburgaz Mağarası olduğu kabul ediliyor. Tarihi bakımından birinci derecede önem arz eden bu yerleşim mağarası, Küçükçekmece'nin yüksek kesimlerinde bulunuyor. Roma, Geç Antik ve Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak bilinen bu bölgeye Regium ya da Region adı da veriliyor. Region'a ilişkin en eski bilgilere MÖ. II. yüzyıla ait kaynaklarda da rastlanıyor. Küçükçekmece'de, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde birçok kazılar yapılmış ve bu kazılarda birtakım bulgular elde edilmiş. Arkeolojik kazı çalışmaları halen günümüzde de devam ediliyor. Burada ortaya çıkarılan tarihi eserler, İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin en önemli buluntuları arasında yer almakta. Bu eserler ve antik bulgular, insanlığın ilk yerleşim yerlerinden biri olan Küçükçekmece'nin geçmişten günümüze önemi, stratejik konumu ve tarihî geçmişi hakkında bilimsel veriler ortaya çıkarıyor. Küçükçekmece'nin İstanbul ve bölgenin ilk yerleşim yeri olması, arkeologları, sanat tarihçileri ve tarihçileri, araştırmacıları ve daha pek çok ilgili ya da ilgisiz herkesi heyecanlandırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...