Fransa'da camiye girip cemaate saldırdılar

Fransa'da camiye girip cemaate saldırdılar

DÜNYA Haberleri

Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, alkollü ve silahlı bir saldırganın camiye girip, ibadet edenlere hakaret etmesini kınadı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Lyon kenti yakınlarında Saint-Genis-Laval kasabasında, alkollü ve silahlı bir saldırganın camiye girip, ibadet edenlere hakaret etmesini kınadı.

Fransız bakan yaptığı yazılı açıklamada, "ülkedeki Müslüman toplumu ile dayanışma içinde olduklarını" bildirdi.

Camide bulunanların "soğukkanlılıkla" saldırıyı geçiştirmesini ve jandarmanın bu kişiyi "profesyonel bir şekilde etkisiz hale getirip gözaltına almasını" tebrik eden Cazeneuve, "Laik cumhuriyetimizde, herkes özgürce istediği gibi ibadetlerini yerine getirebilmeli. Bu tür saldırılar kesinlikle cezasız kalmayacaktır" ifadesini kullandı.

Fransa'da son araştırmalar, ocak ayında Paris'te gerçekleşen saldırıların ardından, ülkedeki Müslümanlara yönelik saldırıların da rekor seviyede arttığını ortaya koyuyor.

Fransa İslamofobi Gözlemevi'ne göre bu yılın ilk üç ayında Müslümanlara yönelik 166 tehdit ve 56 saldırı gerçekleşti.

Fransa'da çoğu Kuzey Afrikalı yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Fransa, Avrupa'da en fazla Müslümanın yaşadığı ülkeler arasında ilk sırada geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...