Başbakan Davutoğlu: Kirli ittifak yapanlar dersini alacak

Başbakan Davutoğlu: Kirli ittifak yapanlar dersini alacak

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu: Paralelciler HDP'yle, ulusalcılar Kandil'le, HDP'liler DHKP-C'yle iş tutuyor. Ama millet 7 Haziran'da bu oyunu bozar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, uluslararası lobilerin desteğiyle bir araya gelen şer odaklarının var güçleriyle AK Parti'ye saldırdıklarını söyledi. Gazetelere bakınca oynanan tuzağın bariz bir biçimde göründüğünü belirten Davutoğlu, "Atatürk'ün kurduğu gazete gibi yansıtan kendini, bu MİT tırlarını ifşa eden, casusluk faaliyetlerine yataklık eden gazete var ya bugün Kandil'le röportaj yapmış, bizi tehdit ediyor. Biz tehdide pabuç bırakır mıyız? Aynı şekilde bu paralelcilerin gazetecileri de HDP'yi manşet yapmış. Oyunu görüyor musunuz? Paralelciler HDP'yle, ulusalcılar Kandil'le, HDP'liler DHKP-C'yle iş tutuyor. Üç tane de illegal yapı Kandil, paralel ve DHKP-C. Bu üçü de gelse bize güç yeter mi? 6'sı birden gelseler bize yetişebilirler mi? Bunlar kem, bunlar kötü, bunların dalı, gölgesi olmaz" diye konuştu.
BİR MİLİM TAVİZ YOK
Seçim atmosferini kirletmeye çalışanların karşısında kale gibi durduklarını belirten Başbakan, "Davutoğlu, muhtarları tehdit edenleri, tehdit mektubu gönderenleri, aileleri tek tek fişleyip 'Şu oylar çıkmazsa, size hesap sorarız' diyenleri ya da Siirt'te olduğu gibi çocuklarını dağa kaldırıp anne babalarını tehdit edenleri uyarıyorum, bu tehditleriniz karşılıksız kalmaz. Kamu düzeni için ne gerekiyorsa onu yaparız. Bir milim taviz vermeyiz" dedi.
Muhalefetin dışarıdan kumandayla AK Parti'ye karşı ittifak kurduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Doğan medya, Gülen medya, ulusalcı medya bir araya gelmişler. Hepsi diyor ki 'HDP'ye destek verin.' Neden? Çünkü, anamuhalefet partisinden ümitleri yok. MHP'den ümitleri yok. Bütün ümitleri HDP barajı geçerse AK Parti'nin önü kesilir mi? Bunlar kime ümit bağlarsa bağlasın, AK Parti yürüyüşe devam edecek" ifadelerini kullandı.
72'nci il mitingini Kırıkkale'de yaptıklarını belirten Davutoğlu, 81 ilde miting yapan tek parti olacaklarını söyledi. "Ankara'ya kapanıp, Ankara'da siyaset yapanlar var. Ankara'dan milliyetçilik taslayanlar var" diyen Davutoğlu, "Bunların bir kısmı İç Anadolu'da konuşur, bir kısmı sahillerde, bir kısmı da Güneydoğu'da halka baskı yapar. Ama biz hiçbir baskıdan yılmadan hiçbir tehdide boyun eğmeden bütün Türkiye'de al bayrağı dalgalandırırız" diye konuştu.


BİR GÜNDE 8 MİTİNG
Davutoğlu dün bir rekora imza atarak tam nbsp; nbsp;8 miting gerçekleştirdi. Güne, Kırıkkale'deki 72. mitingiyle başlayan Davutoğlu, ardından Elmadağ, Altındağ, Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut, Sincan ve Polatlı'da yaptığı mitinglerle halka seslendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...