Erdoğan'dan HDP'ye eleştiri: Hep tehditle oy aldılar

Erdoğan'dan HDP'ye eleştiri: Hep tehditle oy aldılar

GÜNDEM Haberleri

"HDP, her fırsatta milleti kaosla tehdit ediyor. Arkalarında terör örgütü olmasa bu oyları almaları da mümkün değil!.."

Dün, Iğdır ve Erzurum'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu vatana operasyon düşünen avucunu yalar. 7 Haziran milat olacak" dedi. Verdikleri mücadelenin Türklük, Kürtlük değil varlık, yokluk mücadelesi olduğunun altını çizen Erdoğan, "Dün Abdülhamit, Menderes, Özal için söylediklerini bugün bizim için söylüyorlar. Neden biliyor musunuz? Hesapları bozuldu da onun için. Biz 12 yıldır vesayetle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Bizim elde ettiğimiz her başarı, onların hesabında açılan bir delikti" diye konuştu.
Demirtaş'ın eline saz tutuşturularak, bir bar sanatçısı havasında pazarlandığını kaydeden Erdoğan, "Bugüne kadar Kürt kardeşlerimin tarihi kültürü inancı için tek söz çıkmamış olanların barajı geçmesi için İstanbul'daki elitler seferber olmuş durumda. Aydın maydın geçinenler var. Bunlar ne aydını ya? Bu ülkede 50 kişinin ölümüne neden olan bir insana aydın denilebilir mi? Üçüncü kattan Yasin Börü'yü atıp bıçaklamak suretiyle üzerinden arabayla geçerek onu şehit edenlere, bu ülkede bu tür aydın geçinenlerin destek vermesine ne diyeceksiniz? Karanlık. Açık, net söylüyorum, bunlar kandan besleniyor, yaptıkları iş bu. Arkalarında terör örgütü olmasa bu oyları almaları mümkün değil, hep tehdit" diye konuştu.
Konuşmasında Demirtaş'ın 'Taksim bizim Kâbe'mizdir' sözünü hatırlatan Erdoğan şunları kaydetti: "Ben inançlı, dindar Kürt kardeşlerime sesleniyorum: Bunların dağa kaçırdıkları yavrular var. Hangi dini eğitimi veriyorlar bunlara. Zerdüştlük eğimini veriyorlar. Nerede dağlarda. Dağdakilerin İslamla mislamla alakası yok. Ateizm, Marksizm bunların çıkış yolu. Ve inanıyorum ki ülkemde benim dindar Kürt kardeşlerim bu oyunu bozacak. Çünkü biz Diyanet'i kaldıracağız diyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığından bir Kürtçe mealli Kuran'ı Kerim aldırttım onu gösterdim meydanlarda."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...