Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yerli otomobil bu yıl yüzünü gösterecek

Yerli otomobil bu yıl yüzünü gösterecek

Ekonomi Haberleri

Yerli otomobil için hazırlıklar tamamlandı, imzalar atıldı. Ağustos ayında ilk prototip araç üretilecek. 2016 yılında ilk filo üretimi gerçekleşecek...

Yerli uçak projesinin ardından dün de yerli otomobil için sürpriz tarih geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yerli otomobilin prototipinin bu yıl ağustos ayında üretileceğini müjdeledi. Kırıkkale'deki mitingde geçmişte ambargolarla tehdit edilen Türkiye'nin bugün yerli gemisini, savaş uçağını, silahını, tankını yapar hale geldiğini, Altay tankını, insansız hava aracı ANKA'yı yaptığını söyledi. "Şimdi kendi milli bölgesel uçağımız için düğmeye bastık" diyen Davutoğlu, milli otomobil müjdesini de, "Elhamdülillah bütün hazırlıklar tamamlandı, kendi milli otomobilimizi yapıyoruz inşallah. 2015 ağustosunda ilk prototip üretim, 2016'da da ilk filo üretimi" diyerek verdi. Davutoğlu, en geç 2020 yılında da otomobilin seri üretimine geçileceğini ifade etti.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da bir televizyon programındaki konuşmasında milli otomobil ile ilgili gelişmeleri paylaştı. Yerli otomobili 2020'den önce yola çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Işık, "Odaklandığımız nokta, geleceğin teknolojisi, dünyada rekabet avantajı elde edebilecek ve menzili uzatılmış elektrikli araç modelini geliştirmek" dedi. Türkiye'de yerli bir marka ile dünya yollarına çıkmayı amaçladıklarını söyleyen Işık, "Bununla ilgili bir yıllık süre içerisinde yoğun bir çalışma yaptık ve en son 'birinci faz' dediğimiz 'asıl bu işe nereden başlayacağız, hangi bazdan başlayacağız' noktasında 1'inci basamağı tamamladık şimdi onun imzasını attık. Bu, babayiğitlere çağrı için gerekli olan adımdı, babayiğitlere asıl çağrıyı bundan sonra yapacağız. Söz konusu üretimin neden, nasıl ve hangi bilgi birikimiyle yapılacağı ve Türkiye'nin birikimi ve güçlü rekabette yer alabilmek için neler yapılması gerektiği üzerinde çalışmalar yaptık. Bu birinci fazdı. Artık elimizde somut bir durum var. Bu duruma göre babayiğit çağrısına çıkacağız. Bütün özel sektöre 'buyurun gelin, birlikte çalışalım' diyeceğiz" nbsp;ifadesini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...