İsmet Sezgin'e Yargıtay'dan kötü haber

İsmet Sezgin'e Yargıtay'dan kötü haber

GÜNDEM Haberleri

İsmet Sezgin, 2008'de yürürlüğe giren ve eski başkanların maaşlarında artış öngören kanundan faydalanmak için SGK'ya başvurdu.

Haber Merkezi ANKARA
1999 yılında TBMM Başkanlığı görevinden ayrılan İsmet Sezgin, 2008'de yürürlüğe giren ve eski başkanların maaşlarında artış öngören kanundan faydalanmak için SGK'ya başvurdu. Ancak, SGK eski TBMM Başkanı Sezgin'in başvurusunu reddetti. Bunun üzerine Sezgin, SGK'ya dava açtı. Yerel mahkeme davanın kabulüne karar vererek, Sezgin'e 72 bin TL ödenmesine hükmetti. Ancak hüküm, SGK tarafından temyize götürüldü. Temyizde Yargıtay 10'ncu Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Yerel mahkeme ilk kararında direnince dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun gündemine geldi. Dava hakkında son sözü söyleyen Hukuk Genel Kurulu, mahkemenin direnme kararını da bozdu. Bu duruma göre eski TBMM Başkanı İsmet Sezgin'e herhangi bir tazminat kazanamadı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...