Taş atan Filistinli'ye 10 yıl hapis cezası

Taş atan Filistinli'ye 10 yıl hapis cezası

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin Orta Doğu'da hoşgörü örneği olduğunu iddia etti.

Yazılı açıklama yapan Netanyahu, İsrail'in insan hakları ve özgürlüğün feneri olduğunu savunarak, "Ülkem; her gün insan haklarının ihlal edildiği, vandalların silahsız insanların boğazını kestiği, ülkelerin yıkıldığı, kasıp kavrulan Orta Doğu'da hoşgörünün örneğidir" görüşünü ileri sürdü. ABD ile dostluk ilişkilerini öven Netanyahu, "ABD, İsrail'in en büyük dostudur, tersi de aynı şekilde geçerlidir" ifadesini kullandı. Ancak Netanyahu'nun bu açıklamayı yapmasından kısa bir süre sonra İsrail'de taş atmak silahlı saldırı ile eş değerde tutuldu. İsrail Bakanlar Kurulu, polisi ve toplu taşıma araçlarını hedef alan taş atma eylemlerini sorgulamadan 10 yıla kadar hapis cezası veren kanunu onayladı. nbsp;
YARALAMA OLMASA BİLE
Bir önceki Adalet Bakanı Tzipi Livni taş atanlara 20 yıla kadar varan hapis cezası verilmesini öngören yasa tasarısını sunmuştu. İsrail'in yeni Adalet Bakanı Ayelet Şakid, "Kitlesel sokak protestoları sırasında taşı attıktan sonra kaçmaları mümkün olduğundan, yaralama niyeti olup olmadığını ispat etmek zor. Yasa, taş atanların niyetlerinin kasıtlı olduğunu ispatını gerektirmeli" dedi. Ancak Bakanlar Kurulu, bir Filistinlinin taş atışının niyetini ispat etmeye gerek kalmadan 10 yıl hapis verilebileceğine karar verdi. İsrail'de ciddi yaralanmalara yol açmayan taş atma eylemleri için üç ay hapis cezası talep ediliyordu. Öte yandan İsrail ordusu Batı Şeria'daki operasyonlar kapsamında 12 kişiyi, Gazze'de ise sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle 6 balıkçıyı gözaltına aldı. İsrail ordu radyosu, gözaltına alınanlardan 4'ünün Hamas mensubu olduğunu duyurdu.
6 BİN 500 FİLİSTİNLİ GÖZALTINDA
İsrail, hiçbir gerekçe gösterilmeden her gün onlarca kişiyi gözaltına alabiliyor. Şu anda 6 bin 500 Filistinli İsrail hapishanelerinde tutuluyor. Bu arada New York'ta yaşayan Hasidik Yahudileri, İsrail'in işgal ve yayılmacı politikalarını protesto etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...