Amerikan istihbaratının dinleme yetkisi bitti

Amerikan istihbaratının dinleme yetkisi bitti

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Dinleme ve her türlü bilgi ve belgeyi toplama faaliyeti yürüttüğü için eleştirilen NSA ülke içinde dinleme ve kayıtları saklama izni sona erdi.

Dünya genelinde dinleme ve her türlü bilgi ve belgeyi toplama faaliyeti yürüttüğü için eleştirilen ABD İstihbarat Birimi'nin (NSA) ülke içinde dinleme ve kayıtları saklama izni sona erdi. NSA'ya Amerikalıları takip etme yetkisi veren yasanın üç maddesinin süresi, ABD Senatosu'nda uzlaşma sağlanamadığı için 31 Mayıs gecesi bitti. 11 Eylül saldırılarından sonra yürürlüğe sokulan telekulak politikası, eski NSA çalışanı Edward Snowden'ın sızdırmasıyla deşifre edilmişti. Söz konusu maddelerin, sivillerin haklarını ciddi biçimde ihlal ettiği gerekçesiyle şiddetli şekilde eleştirilmesi Amerikan istihbaratına bazı önemli yetkilerini kaybettirmiş oldu. Ayrıca, NSA'nın topladığı bilgi ve belgelerin çoğunu işleyemediği ve analistlerinin de yetersiz yorumlarla ABD'yi yanlış yönlendirdiği yönünde tepkiler sürüyordu. nbsp;


Dünya genelinde dinleme ve belge toplayan NSA'nın yetkisi ABD Senatosu'nda uzlaşma sağlanamadığı için sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...