Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye için tehlikeli gelişme!

Türkiye için tehlikeli gelişme!

GÜNDEM Haberleri

Son günlerde Suriye'de Kürt ve Türkmen bölgelerine saldırılarını artıran terör örgütü IŞİD, batıya doğru ilerlemeye başladı.

Suriye'nin büyük bölümünü ele geçiren terör örgütü IŞİD, hem kuzeydeki Kürt bölgelerini hem de daha güneydeki Türkmenlerin yoğun olduğu bölgeyi tehdit etmeye başladı.

Bomba yüklü araçlarla Kürt bölgesindeki Savran kasabasını ele geçiren IŞİD, daha kuzeyde bulunan Kürt yerleşimi Afrin'e doğru ilerliyor. Suriyeli muhaliflerin denetimindeki ve Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Halep civarındaki bazı bölümler de işgal edilmiş durumda. Batıya, Akdeniz'e doğru ilerleyişini her geçen gün devam ettiren örgütün amacına ulaşmasına 150 kilometre kaldı.

KİNLE SALDIRIYORLAR

Suriye Türkmenleri Derneği temsilcisi Tarık Cevizci, "IŞİD, bölgedeki 50 bin nüfuslu Tel Rifat ve Marea kasabalarını ele geçirmek istiyor. IŞİD'in önemli bir komutanı öldürüldü. Örgüt bu yüzden kin duyuyor" dedi. Bölgede, nüfusları bin ila 5 bin arasında değişen onlarca Türkmen bölgesi olduğunu belirten Cevizci, "Çatışmalar uzun sürerse yön Türkiye'ye çevrilecek gibi görünüyor" dedi. Kilis'te 60 bin kişilik yeni çadırkent hazırlığına başlandığı da belirtildi.

TÜRKİYE'YE YAKLAŞTILAR

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD militanlarının Halep ile Kilis arasındaki Öncüpınar sınır kapısı yakınlarında bazı bölgeleri ele geçirdiklerini duyurdu.

Milliyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...