Somali'de terör örgütüne büyük darbe

/ Kaynak: AA
Somali'de terör örgütüne büyük darbe

DÜNYA Haberleri  / AA

Afrika Birliği Barış Gücü destekli Somali ordusu, Aşağı Şebelle vilayetindeki stratejik bir beldeyi Eş-Şebab örgütünden geri aldı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Şebab militanlarının Aşağı Şebelle'deki Tortoroow'dan çekilmesinin ardından herhangi bir çatışma yaşanmadan AMISOM destekli Somali askerleri beldeye girdi. Örgütün çevredeki önemli kentlere saldırmak için kullandığı "stratejik belde" Tortoroow'a girilmesinin ardından AMISOM ve Somali askerlerinin savunma hattı oluşturduğu kaydedildi. AA muhabirine konuşan Aşağı Şebelle Valisi Abdulkadir Seydi, olayı doğrulayarak, Somali güçlerinin "Tortoroow'a yakın köylere ilerlemesi" nedeniyle örgütün beldeden çekildiğini söyledi. Aşağı Şebelle vilayeti Somali'de Şebab örgütüyle en çok çatışma yaşanan bölgeler arasında yer alıyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...