Yurtdışındaki oylar uçaktan indi

Yurtdışındaki oylar uçaktan indi

GÜNDEM Haberleri

7 Haziran genel seçimleri için yurtdışı temsilciliklerdeki oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından, oylar Türkiye'ye getirilmeye başlandı.

Yurt dışında 54 ülke ve 112 temsilcilikte kullanılan oylar siyasi parti temsilcilerinin de yer aldığı saklama kurulları tarafından yine siyasi parti temsilcilerinin içinde bulunduğu ulaştırma komisyonlarına teslim edildi. Avrupa'da 32 temsilcilikte bulunan oylar Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) Türk Hava Yolları'ndan (THY) kiraladığı üç uçakla taşınıyor. Diğer 80 temsilcilikteki oylar ise 184 diplomatik kurye ile Türkiye'ye gönderiliyor. Siyasi parti temsilcileri oyların taşınmasında her aşamaya eşlik ediyorlar. Oyların tamamının 3 Haziran'da Türkiye'de olması planlanıyor. Türkiye'ye gidecek oylar yurt dışı ilçe seçim kurulu tarafından saklanacak. 7 Haziran akşamı tüm sandıklarla birlikte açılıp sayılarak Türkiye'deki oylara dahil edilecek.
nbsp;
Yurtdışındaki oylar uçaktan indi

PARTİ TEMSİLCİLERİ GÖZETİMİNDE YÜKLENİYOR
nbsp;
Köln/Bonn Havalimanı'ndan götürülecek oylarla ilgili Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin şu açıklamayı yaptı: "Bugün Köln'den 10 misyondaki oyların nakli işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Belçika, Hollanda ve Almanya'dan 6 Başkonsolosluğumuz oy torbalarını havaalanına getirdiler. THY aracılığıyla oyların nakli işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Her aşamada siyasi parti temsilcileri vardı. Tüm işlemler onların gözetiminde gerçekleştirilmektedir. Herhangi bir sorun yaşanmadı. Torbalar sayılarak konteynerlere konuluyor. Zaten misyonlardan çıkarken de sayılmıştı. Torbalar Türkiye'den gelecek olan ve içinde hem YSK'dan hem de siyasi partilerden temsilcilerin bulunduğu uçakla gönderilecek."

Yurtdışındaki oylar uçaktan indi

12 ADET MÜHÜRLÜ OY TORBASI UÇAKTAN İNDİ

Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle bugün saat 17.00'de Washington'dan İstanbul'a gelen uçakta bulunan 12 adet ağızları mühürlü oy torbası, görevliler eşliğinde uçaktan indirilerek araçlarla seçim kuruluna götürüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...