Aden yakınlarında 15 terörist öldürüldü

/ Kaynak: AA
Aden yakınlarında 15 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Aden yakınlarında düzenlediği hava saldırısında, 15 militanın öldüğü bildirildi.

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Aden yakınlarında düzenlediği hava saldırısında, Ensarullah Hareketi'ne (Husiler) mensup 15 militanın öldüğü bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçleri, ülkenin güneyindeki Aden ve Ebyen vilayetleri arasındaki sahil yolunda Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına ait kampların olduğu belirtilen bölgelere hava saldırısı düzenledi. Söz konusu saldırıda 15 Husi militan öldürüldü.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş güçleri, birliklerinin Salih'i destekleyen gruplar ve Husi militanlarla dün geceden bu yana Aden'in farklı bölgelerinde mücadele ettiğini bildirdi. Halk Direniş güçlerinin çatışmaların ardından özellikle Aden'in El-Mumedera, Hurmeksar, Dar Said bölgelerinde kayda değer bir ilerleme sağladığı belirtildi. nbsp;

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...