Başbakan Davutoğlu: Arkalarında paralel çete var

Başbakan Davutoğlu: Arkalarında paralel çete var

GÜNDEM Haberleri

"Paralel çete, CHP, MHP ve HDP'yi organize ederek intikam almaya çalışıyor. AK Parti'nin karşısında bir olmuş, yürüyüşümüzü durdurmak istiyorlar…"

Seçim çalışmalarına, büyük kent buluşmalarıyla birlikte yaptığı ilçe mitingleriyle devam eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün İstanbul'daydı. Ankara'da bir güne 8 miting sığdıran Başbakan, İstanbul'da bu sayıyı 10'a çıkardı. Fatih, Zeytinburnu, Güngören, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Küçükçekmece ve Bağcılar'da halkla kucaklaşan Davutoğlu'nun gündeminde ise, muhalefet-paralel yapı iş birliği vardı. "Biz halkla buluşurken onlar perde gerisinden kumpaslarla bizi engellemeye çalışıyorlar" diyen Başbakan Davutoğlu, özetle şunları söyledi: "Bakıyorsunuz MHP, CHP, HDP perde gerisinden temaslar halinde. HDP diyor ki 'CHP ile koalisyon yapabilirim'. Yine 'MHP gelse de çözüm süreci devam eder' diyor. CHP, HDP'ye pas atıyor. 'Diyanet'i kaldıracağım' diyor, HDP 'Biz de kaldıracağız' diyor. Arkalarında da paralel çete, bunları organize ederek intikam peşinde.
Öyle bir tablo var ki artık hepsi beraber. Pensilvanya'ya vuruyorsun ses CHP'den çıkıyor. CHP'ye vuruyorsun HDP'den çıkıyor. HDP'ye vuruyorsun MHP'den çıkıyor. Hepsi bir cephe olmuş, AK Parti'nin karşısında yürüyüşümüzü durdurmak istiyor. Üç legal parti bir yerde, onları destekleyen üç tane de paralel yapı. Pensilvanya, Kandil ve DHKP/C.
Şimdi inşallah ikinci yarı başlıyor. 12 yıllık birikim üzerinden 2023'te Cumhuriyetimizin 100. yılına yürürken, inşallah hep beraber küresel bir güç olan Yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz. Tarihe mühür vurduk. Şimdi bu ikinci yarıda yaptığımız 17 bin kilometre duble yolu, otoyollara çevireceğiz. Hızlı trenleri, süper hızlı trenlerle buluşturacağız. İstanbul-Ankara arası 3,5 saate indi, şimdi 1,5 saate inecek inşallah.
Birileri bunu durdurmaya çalışıyor. Birileri HDP üzerinden bir takım operasyonlara kalkışıyor. 7 Haziran'da eğer barajı geçemezlerse kan kusturacaklarmış. Biz bu topraklarda bir daha kan ve gözyaşı değil, barış, huzur, adalet ve kalkınma göreceğiz inşallah."
Sahaflar Çarşısı'nda
Tarihî yarımadada esnafla buluşan Başbakan, merhum babasının Nuruosmaniye'deki dükkânını da ziyaret etti. Bazı vatandaşlar için yazarı olduğu eserleri imzalayan Davutoğlu, üç tane de kitap satın aldı. nbsp;
Başbakan Davutoğlu: Arkalarında paralel çete var

KAPALIÇARŞI
Kapalıçarşı'da esnafı selamlayıp sohbet eden Başbakan Davutoğlu, fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşları da kırmadı. nbsp;

Başbakan Davutoğlu: Arkalarında paralel çete var

ERBAKAN'A GİTTİ
Davutoğlu, merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın kabrini de ziyaret etti, dua okudu.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...