Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: CHP lideri yaşadığı ülkeye bile yabancı

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: CHP lideri yaşadığı ülkeye bile yabancı

GÜNDEM Haberleri

"Esad'ın, Pensilvanya'nın, Kandil'in ağzıyla konuşuyor. Zaten CHP'nin başına gelirken de yalan söyledi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Türkiye, yeni anayasa, başkanlık sistemi" dediklerini, ancak diğer tarafta "klozet" diyen, gözünün önündeki tabelaları görmeyen, Diyanet İşleri Başkanlığı ile imam hatiplerle uğraşan bir muhalefet olduğunu söyledi. Kars ve Hatay İskenderun'da halkla buluşan Erdoğan, konuşmasında hiçbir kavmin bir diğer kavme üstün olmadığının altını çizerek şunları kaydetti: "Ülkemizde maalesef iki parti var ki bunların bir tanesi siyasi Kürtçülük yapıyor, bir tanesi de siyasi Türkçülük yapıyor. Ben diyorum ki 7 Haziran'da sandıklarda bunlara bir ders verin. Çünkü bunlar bizi bölüyorlar. Son günlerde terör örgütünü arkasına alan malum parti mitinglere 1-2 tane sembolik Türk bayrağı getiriyor, bunun dışında, bu milletin değerlerine ters, değerleriyle çatışan, bayrağımıza alternatif birçok bayrakla dolu. Bu ne perhiz, ne lahana turşusu, böyle saçmalık olur mu? Bunlarla bizi aldatacaklarını sanıyorlar, işte 7 Haziran bunun için ayrı bir fırsat. Korkmak yok, tehdide aldırış etmeyin..."
DÜZELTMEKTEN BIKTIM!
Kılıçdaroğlu'nu kastederek "Bunların yanlışlarını düzeltmekten bıktım" diyen Cumhurbaşkanı, "Yapılmış olan, yapılmakta olan işleri niye inkâr edip 'ben yapacağım' diye ortaya çıkıyorsun? Ziya Paşa'nın güzel ifadesi var: 'Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın?' Haberin olsun, dün Kars nasıl güldüyse tüm Türkiye sana gülüyor. Yaşadığı ülkeye bu kadar yabancı bir siyasetçiye devlet teslim edilir mi? Bu kaset genel başkanı. Esed'in, Pensilvanya'nın, Kandil'in ağzıyla konuşuyor. Zaten buna SSK'yı teslim etmişler SSK'yı iflas haline getirdi. Ondan sonra gönderdiler, adeta kovaladılar" ifadesini kullandı. nbsp;
AYNI ŞİİRİ YENİDEN OKUDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Okuduğum bir şiir yüzünden cezaevine giderken içlerinden derin bir oh çektiklerini biliyordum" deyince Hataylıların "Bir daha, bir daha" tezahüratları üzerine şiiri tekrar okudu: nbsp;
"Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker. Hiçbir şey bizi sindiremez, gökler yerler açılsa, üzerimize tufanlar, yanar dağlar saçılsa..." nbsp;
ABD'YE DEĞİL MEKKE'YE GİTSEYDİN
Erdoğan, Paralel Yapı'ya yönelik olarak da şunları söyledi: "Çıkmış bir paralel devlet. Başındaki de 99'da kaçıp, Amerika'ya gitti, Pensilvanya'ya. Hani sen Hoca Efendiydin, orada ne işin var? Oraya kaçacağına Mekke'ye, Medine'ye gitseydin. Dert başka, dert. Üst akıl meselesi. Üst akıl tarafından yönetiliyor. Dert 'Acaba Türkiye'yi, bu milleti nasıl böleriz?' Adımlar bunun için atıldı."


BAHÇELİ ESAD'IN, KANDİL'İN MİLLİYETÇİSİ!
nbsp;Muhalefetin tüm derdinin 'eski Türkiye'ye dönmek' olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kardeşlerim bunların rüyası, milletin kâbusudur. MHP'nin Genel Başkanı çıkmış, paralel örgütün MİT tırlarını durdurması ihaneti üzerinden bizi, daha doğrusu Türkiye'yi karalamaya kalkıyor. Sorsanız milliyetçi ama söylediklerine bakıyorsunuz Esad'ın milliyetçisi, Pensilvanya'nın milliyetçisi, Kandil'in milliyetçisi, bir tek bu milletin milliyetçisi değil. Ey Bahçeli! Sen bu milletin milliyetçisi olana kadar bu millet sana itibar etmeyecek" dedi.


Erdoğan'dan iki ayrı dava
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda altın tuvalet var" iddialarıyla ilgili, "mahallinde keşif yapılması suretiyle yalan söylediğinin ve iftira attığının tesbiti, kınanması ve bu kararın basın yoluyla yayınlanması" talebiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Erdoğan, Can Dündar hakkında, genel yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesinde, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Dündar'ın, "paralel örgüt tarafından kendisine sızdırılan sahte görüntü ve bilgileri yayınlayarak, yardım tırlarını, planlanan kurgu çerçevesinde 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör örgütlerine yardım ettiği algısı oluşturmak amacıyla' sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kurarak, tamamen hukuka aykırı bir biçimde tırları arayan örgüt mensuplarının eylemine iştirak ettiği" bildirildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, gazetedeki köşe yazısında hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan oyuncu Barış Atay da, 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...