YSK Başkanı Güven: Seçimde şaibe imkânsız

YSK Başkanı Güven: Seçimde  şaibe imkânsız

GÜNDEM Haberleri

Pazar günü yapılacak seçime şaibe karıştırılacağını iddia eden muhalefete Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'den cevap geldi.

AA'ya seçim tedbirlerini değerlendiren Güven şunları söyledi: nbsp;Hepsi haberdar: nbsp;Seçimler ciddi manada güvenli. Seçim güvenliğini garantiye almak için ilk kez siyasi partilerin sandığa verdiği temsilcilerle 1 milyon kişiyi eğittik. Sandık kurullarında 7 kişi görev yapacak. Bunların 5'i siyasi parti temsilcisi.
Kontrole açık: nbsp;Seçmen listelerini Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden alıp, SEÇSİS üzerinde tutuyoruz ve oy kullanamayacakları eledikten sonra siyasi partilerle paylaşıyoruz. Siyasi partiler verdiğimiz listeleri alıp itiraz hakkına sahip.
Mükerrer oy olamaz: nbsp;Bizim listelerimizde mükerrer kayıt yoktur, 150 civarında birbirine yakın kayıt vardır onlar da bloke edilmiştir. Yani bir yerde hiçbir yerde Sadi Güven iki kez kaydedilmez, aynı T.C. kimlik numarasıyla sistem bunu kabul etmez, mümkün değil. Kimse Anayasal kurum olan Yüksek Seçim Kurulu'na güveni sarsacak şekilde açıklama yapmamalı.


AYDINLARDAN BİLDİRİ:
Sandığa baskıya hayır
Seçimlere kısa bir zaman kala Doğu ve Güneydoğu'daki seçmene yönelik artan baskı ve tehditlere aydınlardan tepki geldi. Aralarında yazarlarımız Yıldıray Oğur ve Ceren Kenar'ın da bulunduğu 56 akademisyen, hukukçu ve medya mensubu bildiri hazırlayarak, "Seçmenlere yönelik tehditler kabul edilemez" mesajı verdi. HDP'ye yapılan saldırıların da kınandığı bildiride, "Şiddet nereden ve kimden gelirse gelsin kınıyor ve yetkilileri bu konuda gerekli tüm tedbirleri almaya davet ediyoruz. Ancak Doğu ve Güneydoğu'daki olayların, bilhassa şiddet kullanan örgütlü bir güç olan KCK/PKK'dan kaynaklandığını ayrıca müşahede ediyoruz" denildi. KCK/PKK'nın çözüm sürecinin mantığına aykırı bir şekilde şiddet kullanmaktan vazgeçmediği kaydedilen bildiride, "KCK/PKK'nın, seçimden önce şiddeti sona erdirme ve sınır dışına çıkma kararı almaması halinde, seçme ve seçilme hakkını engellemeye yönelik olayların sorumluluğun kaçınamayacak" ifadelerine yer verildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...