Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi

/ Kaynak: AA
Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi

Ekonomi Haberleri  / AA

Tarımsal üretime yönelik yatırım hibe sözleşmelerini yetiştiremeyen başvuru sahipleri, 5 Haziran'a kadar yazılı başvuruda bulunması gerek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırım projeleri, alternatif enerji kaynaklarının kullanıldığı seralar, çelik silo ve soğuk hava deposu dışında kalan yeni tesis başvurularında yatırım yerine ait imar planının en geç hibe sözleşmesi imzalanması aşamasında il müdürlüklerine sunulması gerekiyor.


Tebliğe göre, imar planını yetiştiremeyen başvuru sahiplerinin 5 Haziran'a kadar tarım ve hayvancılık il müdürlüklerine yazılı başvuruda bulunması ve ekinde imar planı için gerekli müracaatları yaptığına dair belge ile imar planını en geç ilk ödeme talebi ile birlikte taahhütname vermeleri durumunda hibe sözleşmesi imzalanabilecek.


Bu durumda imar planının en geç ilk ödeme talebi ile birlikte il müdürlüğüne sunulması gerekiyor. Aksi takdirde herhangi bir ödeme yapılmayacak ve teminatları Hazine adına irat kaydedilecek.


Tebliğ 23 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...