Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İran Türk Akımı'nı kullanabilir'

/ Kaynak: AA
'İran Türk Akımı'nı kullanabilir'

Ekonomi Haberleri  / AA

Ramezani: 'Doğalgazımızı Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabiliriz, bu mümkün ancak bununla ilgili görüşmeler henüz yapılmadı'

İran Milli Gaz Şirketi Uluslararası İlişkiler Müdürü Azizullah Ramezani, İran'ın, doğalgazını Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabileceğini söyledi. Rus medyasından RIA-Novosti'nin haberine göre, İran'ın doğalgaz transferi için beş altı tane rotaya sahip olduğunu ifade eden Ramezani, "Doğalgazımızı Avrupa'ya taşımak için Türk Akımı'nı kullanabiliriz, bu mümkün ancak bununla ilgili görüşmeler henüz yapılmadı. Rusya ve Türkiye'nin boru hatlarının Avrupa'ya ulaştığı nokta aynı zamanda İran boru hatlarının Avrupa'ya ulaştığı nokta olabilir" dedi.
İran'ın Avrupa'ya doğalgaz transferi için Türkiye'nin yanı sıra, Karadeniz, Suriye Irak ve Akdeniz'i de değerlendirdiğine dikkati çeken Ramezani, İran'a Avrupa ülkeleri uygulanan yaptırımların kaldırılması durumunda görüşmeler için ilk adımın atılacağını belirtti.
Kendileri için en iyi rotanın "ekonomik olarak en uygun rota" olacağını açıklayan Ramezani, kullanacakları rota için kararı yaptırımların kaldırılmasının ardından vereceklerini ifade etti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...