Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

NBA'de final heyecanı başlıyor

/ Kaynak: AA
NBA'de final heyecanı başlıyor

SPOR Haberleri  / AA

Golden State Warriors'ın Cleveland Cavaliers'ı ağırlayacağı NBA Finali'nin ilk maçı, TSİ cuma günü sabaha karşı oynanacak

Doğu Konferansı şampiyonu Cleveland Cavaliers ile Batı Konferansı şampiyonu Golden State Warriors arasında oynanacak Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) final serisi, 5 Haziran Cuma günü sabaha karşı TSİ 04.00'te başlayacak.
2007'den sonra bir kez daha LeBron James önderliğinde finale yükselen Cavaliers ile 40 yıl sonra finale çıkan Warriors, ilki 1947 yılında yapılan NBA final serisinin 69. şampiyonu olmak için mücadele edecek.


Play-off'ların önceki turlarında olduğu gibi 2-2-1-1-1 formatında yapılacak final serisinde, 4 karşılaşmadan galip ayrılan takım, şampiyona verilen "Larry O'Brien Kupası"nı müzesine götürecek. Seri 7 maça uzarsa ilk 2 maç saha avantajını elinde bulunduran Warriors'ın, sonraki 2 maç Cavaliers'ın, son 3 maç da sırasıyla Warriors, Cavaliers ve Warriors'ın evinde oynanacak.
Normal sezonda elde ettiği 67 galibiyet ve 15 mağlubiyetle ligi lider tamamlayan Warriors, 3 kez (1947, 1956, 1975) şampiyonluk sevinci yaşadı. Ligin en iyi 7. galibiyet yüzdesine (53 galibiyet-29 mağlubiyet) sahip Cavaliers'ın ise şampiyonluğu bulunmuyor.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...