Ağrı'da seçmene terör örgütünden tehdit mektubu

/ Kaynak: AA
Ağrı'da seçmene terör örgütünden tehdit mektubu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Terör örgütü PKK'nın doğudaki birçok ilde olduğu gibi Ağrı'da da seçmene baskı ve tehdit mektupları göndermesi tepkiyle karşılandı.

Terör örgütü PKK'nın, 7 Haziran'daki milletvekili genel seçimi öncesinde doğudaki birçok ilde olduğu gibi Ağrı'da da seçmene baskı ve tehdit mektupları göndermesi, tepkiyle karşılandı.

Bölgedeki siyasetçiler, seçmenin özgür iradesinin sandığa yansımasını engellemeye çalışan terör örgütünce vatandaşlara "AKP'ye çalıştığınız söyleniliyor. Bunu netleştirmek için yanımıza gelirseniz iyi olur" ve "Öncelikle selamlarımızı iletiyoruz. Bazı konular üzerine sizinle görüşmemiz gerekiyor. Bilinen yollar üzerinden buraya gelmeniz lazım. Sizi bekliyoruz" şeklinde mektuplar gönderilmesine tepki gösterdi.

AK Parti Erzurum milletvekili adayı Abdurrahim Fırat, terör örgütü PKK'nın Ağrı'da tehdit içerikli mektuplar dağıttığı duyumlarının ve görsellerin kendilerine de ulaştığını belirterek, Erzurum'da da vatandaşın tehdit edildiğini söyledi.

Ağrı'da seçmene terör örgütünden tehdit mektubu

"Mesajlı, telefonlu, mektuplu, kurşunlu tehditler alıyoruz"

AK Parti Van Milletvekili ve 25. dönem milletvekili adayı Burhan Kayatürk, kendilerine çeşitli tehditler geldiğine işaret ederek, iki gün önce de seçim otobüslerine saldırıldığına dikkati çekti.

Bulundukları yere doğru taşlar atıldığını belirten Kayatürk, şöyle devam etti:

"Burada, mesajlı, telefonlu, mektuplu, kurşunlu tehditler alıyoruz. Bazı milletvekili adaylarımızın kapısına bırakılmış boş kovanlar bulundu. Dağdan insanların getirerek adaylarımızın kapılarına bırakılan mektuplar var. Bu halkın kendilerine daha fazla oy vermesi için korku salıyorlar, 'bize oy vermezseniz sizlere zarar veririz' diyorlar. Bunlar demokrasi mücadelesi içinde olmaması gereken şeylerdir."

AK Parti Van milletvekili adayı Ömer Çaha, HDP'nin bölgede büyük bir korku, baskı ve tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Kent merkezinde bunun çok hissedilmediğini ancak köylerde baskının çok daha fazla olduğunu bildiren Çaha, "Sandık başlarında görev yapacak arkadaşlarımızdan tespit edebildiklerini tehdit ederek istifa etmelerini istiyorlar. Köylerdeki vatandaşlara 'evlerinizi, arabalarınızı yakarız, çocuklarınızı kaçırırız' diye tehdit ediyorlar. Bunu sadece HDP yandaşları değil, aynı zamanda HDP'nin yöneticileri ve yetkilileri de yapıyor" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...