Suriyeliler Türkiye'ye geçmeye başladı

/ Kaynak: İHA
Suriyeliler Türkiye'ye geçmeye başladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Kepezli Mahallesi yakınındaki Suriye sınırında bekleyen Suriyelilerin, Türkiye'ye geçişleri başladı.

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde PYD, Özgür Suriye Ordusu (ÖSÖ) ve IŞİD'in bölgedeki çatışmaları nedeniyle ve koalisyon uçaklarının bombalarına hedef olmamak için Suriye halkı Türkiye sınırına sığındı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Kepezli Mahallesi yakınındaki Suriye sınırında bekleyen Suriyelilerin Türkiye'ye geçişleri kontrollü bir şekilde başladı. Askeri birliklerin kontrolü altında başlayan geçişler esnasında hasta ve yaralı Suriyeliler için ambulans ve AFAD ekipleri hazır bir şekilde bekledi. Suriyeliler, kayıt işlemleri ve kontrollerinin ardından minibüslere bindirilerek çadır kentlere gönderildi.

Türkiye'ye geçişler devam ediyor. Suriyeli vatandaşlar, "DEAŞ yurdumuzu talan etti. Biz de topraklarımızı, evimizi, her şeyimizi bırakıp kaçtık. Sadece elbiselerimizi ve ailemizi alıp geldik. Topraklarımız biçilmeyi, hasat edilmeyi beklerken o şekilde bırakmak zorunda kaldık. Biz bunu hak edecek ne yaptık" diyerek duygularını ifade ettiler.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...