Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Giresun'da bir korkutan vaka daha

/ Kaynak: AA
Giresun'da bir korkutan vaka daha

YAŞAM Haberleri  / AA

Giresun'da şarbon hastalığı tespit edilen kişi sayısının 5'e yükseldiğini ve tedavi altına alınan 2 kişinin de Ankara'ya sevk edildiği belirtildi.

Giresun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, Yağlıdere ilçesinde şarbon hastalığı tespit edilen kişi sayısının 5'e yükseldiğini ve hastanede tedavi altına alınan 2 kişinin de ileri tetkik ve tedavi için Ankara'ya sevk edildiğini söyledi.

Özden, Yağlıdere ilçesine bağlı Ortaköy köyünde dün 4 kişide şarbon hastalığının görülmesi üzerine bölgede yaşayanların sağlık taramasından geçirildiğini belirtti.

Tetkikler sonucu bir kişinin daha derisinde lezyonların bulunduğunun tespit edildiğini ifade eden Özden, "Şarbon hastalığı tespit edilen bu kişi de Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Şarbon hastalığı tespit edilen kişi sayısı 5'e yükselmiş oldu. Köyde sağlık ekiplerimiz hastalıklı hayvanlarla temas edenler başta olmak üzere herkesi sağlık taramasından geçirdi. Yapılan taramalar sonrası bölgede başka hasta olan kişi bulunmadığını belirledik" dedi.

Özden, Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 2 kişinin ileri tetkik ve tedavi için Ankara Onkoloji Hastanesine sevk edildiklerini dile getirerek, "Hastanede halen 3 kişi tedavi altında. Bu kişilerin tedavileri sürüyor. Şu anda sağlık durumları iyi. Tedavilerinin ardından taburcu edilecekler. Şu anda korkulacak herhangi bir durum söz konusu değil" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...