Sanayi Bakanlığı'ndan 666 KOBİ'ye 100 milyon TL destek

Sanayi Bakanlığı'ndan 666 KOBİ'ye 100 milyon TL destek

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bakan Işık, KOBİ'lere KOSGEB aracılığıyla verilecek destek miktarını iki katına çıkardıklarını belirterek açıklamalarda bulundu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kurumsallaşmak ve markalaşmak isteyen KOBİ'lere KOSGEB aracılığıyla verilecek destek miktarını iki katına çıkardıklarını belirterek, bu kapsamda hazırlanan 2 program aracılığıyla, 666 KOBİ'ye toplamda 100 milyon lira ile destek vereceklerini belirtti. 'Markalaşma ve kurumsallaşma' odaklı 2 yeni destek programını yılın başında hayata geçirdiklerini hatırlatan Işık, o günlerde 50 milyon lira olarak duyurdukları programların bütçelerini 100 milyon liraya çıkardıklarını ifade etti. KOBİ Proje Destek Programı ön değerlendirmesi sonucunda, 2 bin 345 projenin bin 14'ünün 50 ve üzeri puan alarak, kurul değerlendirme aşamasına geçtiğini belirten Işık, şöyle konuştu:
"Bunların 793 adedi kurumsallaşma başlığında, 221 adedi ise markalaşma başlığında kurul tarafından değerlendirilmeye hak kazanmıştır. Toplamda 100 milyon lira olan programların bütçesi ile her bir proje için üst limiti 150 bin lira olmak üzere, 666 projeyi desteklemeyi öngörüyoruz. Kurumsallaşma ve markalaşma başlıklarında oluşturulan kurullar çalışmalarına başladı. Bu çerçevede kurul üyeleri puanlama usulü ile projeler değerlendirilecek ve desteklenecek projeler belirlenecek. Sonuçları 3 Temmuz'da açıklamayı hedefliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...