Terör örgütü IŞİD, terör örgütü YPG'yi vurdu: 30 ölü

/ Kaynak: AA
Terör örgütü IŞİD, terör örgütü YPG'yi vurdu: 30 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin Haseke vilayetine bağlı Rasulayn ilçesinde, DAEŞ'in bir kontrol noktasına düzenlediği saldırıda 30 YGP'linin öldüğü bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) yapılan açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in Rasulayn'ın El-Dıvera köyü yakınlarındaki YGP güçlerine ait bir kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırdığı belirtildi. Saldırıda 30 YGP'linin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada "DAEŞ'in bombalı saldırısında önde gelen bir YGP'linin de yaşamını yitirdiği kaydedildi. Söz konusu ilçenin güney ve batı kesimlerinde DAEŞ'le çatışmaların yaşandığına değinilen açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da Rasulayn ilçesinin güney ve batı kesimlerinde yer alan DAEŞ güçlerine ait merkezleri bombaladığı ifade edildi.
- DAEŞ, Haseke'deki cezaevini ele geçirdi
Açıklamada ayrıca DAEŞ'in Haseke kentinin 2 kilometre güneyinde yer alan cezaevinin denetimini sağladığı ve çevresindeki kontrol noktalarında da bomba yüklü araçlarla saldırdığı belirtildi. DAEŞ'in rejimin karargah olarak kullandığı cezaevinde çok sayıda askeri mühimmat ele geçirdiği ve bir tankı imha ettiği ifade edilen açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının da cezaevi çevresini bombaladığı aktarıldı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...