Beckham'dan FIFA'ya eleştiri

/ Kaynak: AA
Beckham'dan FIFA'ya eleştiri

SPOR Haberleri  / AA

İngiliz eski milli futbolcu David Beckham, FIFA ile ilgili yaşanan gelişmeleri "aşağılıkça, rezilce ve kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

İngiliz basınına açıklamada bulunan Beckham, hakkında çıkan yolsuzluk iddialarının ardından yeniden başkan seçilmesine rağmen görevinden ayrılacağını duyuran Blatter hakkında değerlendirmede bulundu.
FIFA'nın sonunda doğru yolda ilerlemeye başladığını savunan 40 yaşındaki eski futbolcu, "Çok sevdiğimiz bu oyun hakkında şu ana kadar öğrendiklerimiz aşağılıkça, rezilce ve kabul edilemez" ifadesini kullandı.
Futbolun yönetiminin tepedeki birkaç kişinin kontrolünde olmasını doğru bulmadığını belirten Beckham, "Bu oyun, onu seven milyonlarca insana ait. FIFA için değişim zamanı gelmişti ve hepimiz bunu memnuniyetle karşılıyoruz" diye konuştu.
- FIFA'da yaşanan son gelişmeler
Zürih'te düzenlenen 65. FIFA Kongresi'nde Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin'in ikinci tur oylamasından önce adaylıktan çekilmesiyle 5. kez FIFA başkanlığına seçilen Blatter, görev süresinin 4. gününde istifa kararı aldı.
Blatter'i 17 yıldır sürdürdüğü görevini bırakmaya götüren süreçte, aralarında FIFA başkan yardımcıları Jeffrey Webb ve Eugenio Figueredo'nun da bulunduğu yetkililer, rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla tutuklanmıştı.
İsviçre Başsavcılığı, Rusya ve Katar'a verilen 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği sürecinde kara para aklandığı iddiasıyla sorumlu kişiler hakkında soruşturma açmıştı.
Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), ABD yargısı tarafından aranan FIFA'nın eski yöneticilerinden Jack Warner ve Nicolas Leoz ile 4 çalışanı hakkında uluslararası tutuklama kararı çıkartmıştı.
FIFA İcra Kurulu eski üyesi Chuck Blazer, 1998 ve 2010 Dünya Kupası'nın düzenleneceği ülkelerin belirlenmesi sürecinde kendisinin ve diğer üyelerin rüşvet aldığını itiraf etmişti.


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...