İşte A milli takımın kurtuluş formulü

İşte A milli takımın kurtuluş formulü

SPOR Haberleri

Türkiye bu ay oynanacak A milli maçlarda en az üç takımı geçemezse FIFA 2018 Dünya Kupası elemeleri kura çekiminde dördüncü torbada kalacak.

Tek resmi maçımız 12 Haziran'da Euro-2016 elemelerindeki Kazakistan ile... Milli Takım yetkilileri bu maçın önüne 8 Haziran'da Bulgaristan ile özel maç aldı ama puanımızı yükseltmek için, Kazakistan deplasmanı sonrasına maç koyma çabaları sonuçsuz kaldı.


Peki; Türkiye bu iki maçtan alacağı puanlarla üçüncü torbaya çıkabilir mi? Kolay değil ama mümkün. Önce biz üzerimize düşeni yapacağız ve iki maçı da kazanacağız. İki galibiyet FIFA sıralaması Temmuz ayı puanımızı 627'ye çıkaracak. Bu puanla sadece üç ülkeyi geçebiliyoruz. Örneğin; hemen üstümüzdeki Arnavutluk sadece Fransa ile özel maç yapacak ve bunu kaybetse bile 641 puana çıkacak. Veya Sırbistan, iki maçında Danimarka ve Azerbaycan'a kaybetse de 630 puana inecek ve üstümüzde kalacak.
Geçebileceğimiz ülkeler: Slovenya, Macaristan ve İsrail. Ve üçünü de geçmek zorundayız. O zaman UEFA ülkeleri arasında 28'inci olacağız. Rusya kuraya girmediği için 27'nci sıradan, üçüncü torbanın son takımı olabiliyoruz.


6 KRİTİK MAÇ

Türkiye, Kazakistan ve Bulgaristan'ı yenerse Temmuz sıralamasında 627 puana ulaşacak. Slovenya, Euro-2016 elemelerinde konuk edeceği İngiltere'ye kaybederse 626 puana geriliyor. İsrail'de yine elemelerde, Bosna deplasmanında. Yenilirse 620 puana inecek. En kritik olanı Macaristan... Elemelerde Finlandiya deplasmanına gidiyorlar. Beraberlikte bile 649 puanı buluyorlar. Bu maçı kaybetseler de, içeride Litvanya ile özel maçı kazanmaları onları 650 puana çıkaracak. Ama Finlandiya'da kaybedip Litvanya ile berabere kalırlarsa 624 puana düşecekler.


Özetle; İsrail ve Slovenya birer maçı kaybedecek; Macaristan da Finlandiya'ya mutlaka yenilip Litvanya'yı yenemeyecek. Ancak o zaman üçüncü torbayı göreceğiz. Tabii alttakilere de bakmak gerek. İki galibiyet aldığımızda altımızdaki ülkelerden sadece İrlanda'nın bizi geçme ihtimali var. Elemelerde İskoçya'yı konuk edip, özel maçta İngiltere deplasmanına gidiyorlar. İskoçya'yı yenerlerse, İngiltere maçına bakmadan bizi geçerler. İskoçya beraberliği durumunda İngiltere'yi yenerlerse yine bizi geçerler. Yani; kendi maçlarımız dışında 6 maça bakacağız.


ntvspor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...