'Siyasetle silah aynı anda olmaz'

/ Kaynak: AA
'Siyasetle silah aynı anda olmaz'

Politika Haberleri  / AA

Kalkınma Bakanı Yılmaz, terör örgütü PKK ve yandaşlarının seçim öncesinde seçmene yaptığı baskılara ilişkin konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, terör örgütü PKK ve yandaşlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde seçim öncesinde seçmene yaptığı baskılara ilişkin, "Terör örgütünün kırsalda baskı yaptığını hep duyuyoruz. Demokrasiye sığmayan hadise. Siyasetle silah aynı anda olmaz" dedi.

Bakan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazılarının 7 Haziran'da yapılacak seçimde HDP'nin barajı aşamaması durumunda bölge genelinde 6-8 Ekim olaylarının yeniden yaşanacağına ilişkin söylentiler yayarak, bir algı oluşturulduğunu söyledi.

Çok yanlış olan bu algının oluşturulmasının ve benzer şeylerin dile getirilmesinin siyasi ahlaka sığmayacağını vurgulayan Yılmaz, bunu argüman olarak kullanıp, halk üzerinde baskı yapmanın "siyasi şantaj" olduğunu vurguladı.

"Artık devletimiz daha hazırlıklı, tedbirler aldık"

Yılmaz, 6-8 Ekim olaylarının bölgede ciddi travma oluşturduğunu, sadece yaşam kalitesini değil, yatırım ve iş ortamını da ciddi şekilde baltaladığını belirterek, "İnşallah bir daha bu hadiseleri yaşamayacağız. Artık devletimiz daha hazırlıklı, yeni yasal düzenlemeler yaptık, tedbirler aldık. Halkı korkutarak, 'Böyle olur, şöyle olur' diyerek oy isteme, demokratik tutum değildir. Halkın buna prim vermeyeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, seçmene baskının demokrasiye sığmadığını, silahlı insanların durduğu bir yerde demokratik siyasetin bulunmayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Terör örgütünün kırsalda baskı yaptığını hep duyuyoruz. Demokrasiye sığmayan hadise. Siyasetle silah aynı anda olmaz. Maalesef bazıları hala bunları söyleyemiyor. 'Biz silaha karşıyız, istemiyoruz' diye net ifade edemiyorlar. Silahların olduğu yerde demokratik siyaset gölgede kalmak durumundadır. Bir şekilde bu, demokratik siyaseti zehirliyor. Bu bölgeyi silahlardan arındırmamız lazım."

Yılmaz, demokratik temsilin, silahların tamamen ortadan kalktığı ortamda vatandaşın hür iradesiyle oyunu kullanmasıyla sağlanacağına dikkati çekerek, baskıyla oy verilmesi durumunda demokratik temsilin oluşmayacağını söyledi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...