Çin'deki gemi kazasında ölü sayısı 75'e çıktı

/ Kaynak: AA
Çin'deki gemi kazasında ölü sayısı 75'e çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Geminin su almadığı düşünülen bazı bölümlerinde yolcu bulunabileceği, bu kişilerin hala hayatta olabileceği iddia edildi

Çin'in Yangzı nehrinde hafta başında meydana gelen gemi kazasında şu ana kadar ulaşılan ceset sayısının 75'e çıktığı bildirildi.
Şinhua ajansının haberine göre, ülkenin ortasındaki Hubey eyaletinde Yangzı nehrinde 456 yolcu taşıyan "Doğu Yıldızı" adlı tur gemisinin batmasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 10 kişinin daha cesedine ulaşıldı, böylece ölü sayısı 75'e yükseldi.
Çinli yetkililer, geminin aniden ters dönmesiyle bazı bölümlerde hava kalmış olabileceğini belirtti. Yetkililer, bu bölümlerde mahsur kalan yolcular varsa bu kişilerin hala hayatta olabileceğini söyledi.
Kazadan sağ kurtulan 14 kişiden ikisi su dolmayan bu bölümlerden çıkarılmıştı.
Dalgıçların gemiye girerek inceleme yapması amacıyla şu ana kadar üç delik açıldı. Vinçler yardımıyla batan gemiyi sudan çıkarma çalışmaları da devam ediyor.
Geminin yolcularından 350'den fazla kişinin akıbeti ise hala bilinmiyor. Çin basınında, arama kurtarma çalışmalarının yavaş ilerlediğine ilişkin haberler yer alırken, kayıp yolcu yakınları da kurtarma çalışmalarının yavaşlığına tepki gösteriyor ve endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.
"Doğu Yıldızı" adlı tur gemisi, 1 Haziran'da Yangzı nehrinde 456 yolcusuyla ülkenin doğusunda bulunan Ciangsu eyaletinin başkenti Nancing'den güneybatıda bulunan Çongçing'e seyahat ederken kasırgaya yakalanmış, geminin birkaç dakika içinde battığı açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...