Boykot İsrail'i endişelendiriyor

Boykot İsrail'i endişelendiriyor

DÜNYA Haberleri

Tüm uluslararası kuralları ihlal eden ve uyarılara aldırmayan İsrail'i büyük endişeler sarmaya başladı.

Dünyada hızla yayılan ve gün geçtikçe vatandaştan, sanat dünyasına, iş dünyasından siyasetçilere kadar taraftar toplayan boykot çağrısı İsrail'i derinden düşündürüyor.

İSRAİL YANLIZ KALMAKTAN KORKUYOR

Bugüne kadar ne askeri, ne de uluslararası kurumların baskılarına aldırmayan İsrail boykot çağrıları nedeni ile yalnız kalmak, itibarsızlaşmak ve illegal ülke haline gelmekten korkuyor.

En son Filistin Futbol Federasyonunun İsrail'i FİFA'dan atma girişimleri Blatter ve Platini baskısı ile geri çekilmişti. Ancak bu tür talepler her gün dile getirilmeye devam ediyor.

BATI'YA BASKI YAPIYOR

İsrail Parlamentosu acil toplantı yaparak bu konuda alınacak önlemeleri konuştu. Daha önce bir yasa ile boykot çağrısı yapanlara hapis cezası öngören İsrail şimdi de Batı'da ki dostlarına devreye sokarak her ülke boykot çağrısını "ırkçılık" olarak nitelendirilmesi için baskı yapıyor.

Fransa'da Filistin'e en aktif destek veren Europe Palestine Derneği başkanı aslen Yahudi olan Oliva Zémor'un boykot çalışmaları Fransız mahkemeleri tarafından yasal olmadığı hükmüne varılmıştı. Mahkeme "halkı kin ve nefrete tahrik" etmekten para cezası uygulamış ve boykotun illegal olduğuna karar vererek derhal tüm çağrıların son bulmasını istemişti. nbsp;

'İSRAİL'E BİR ASKER EVLAT EDİN'

Özellikle işgal edilmiş topraklarda iş yapan Batılı şirketler aktivistlerin hedefinde oluyor. Boykot çağrılardan korkan bir başka şirket ise Fransa'nin tarihi Telekom şirketi Orange oldu. İsrail'li bir şirketle ortaklık yapan Orange büyük tepkilerle karşı karşıya. İsrail'li ortağı "sen de İsrail'li bir asker evlat edin" nbsp; (Maddi Manevi yardım çağrısı) diye büyük kampanyalar başlatması bardağı taşıran son damla oldu.

Tepkiler üzerine Orange genel müdürü İsrail'den çekilmeyi düşündüklerini açıkladı. Daha önce de Kudüs Tramway hattını kazanan başka bir Fransız şirket tepkiler üzerine ihaleden çekilmişti.

SANATÇILARDAN VE MİLYARDERLERDEN YARDIM İSTİYOR

İsrail Parlamentosunda tüm partiler bu konuda ortak hareket ediyor. Gerek Avrupa'da gerekse ABD'de yaşayan milyarder Yahudilerden İsrail'de düzenlenecek ve İsrail'i şirin gösterecek her türlü kültürel, sanatsal faaliyetlere destek vermesi için resmi görüşmeler yapacak. nbsp; Hatta ABD'de Cumhuriyetçi partide aktif olan ve İsrail yanlısı Haïm Saban, Adam Milstein, et Heather Reisman gibi milyarlerden yardım isteniyor. nbsp; nbsp;

İSRAİL'İN KABUSU

Her seferinde "kendini koruma ve güvenlik altına" alma bahanesiyle Filistin'lileri katleden İsrail bu alanda yalnızlaşması boykotun bir kez daha önemine vurgu yapıyor. Her ülkenin korkulu kâbusu ekonomik çöküntü.

İsrail'de yaşanan ekonomik sıkıntılar üstüne yaygınlaşan boykot çağrıları kâbus gibi çökmeye devam ediyor. İsrail için durum o kadar kritik hale gelmiş ki Adalet bakanı Ayalet Shaked daha önce bakanlık nezdinde sadece bir kişi bu konuyla ilgilenirken şimdi yeni acil eylem planı için özel bir ekip oluşturulduğunu açıklamak zorunda kaldı.

Boykot kampanyasının çok başarılı olduğunu kabul eden İsrail'li yetkililer durumdan oldukça şikâyetçi. Terör örgütlerine karşı sessiz kalındığını iddia eden siyasilerin Orta Doğunun tek demokrasisi olduklarını ve kendilerine kin beslendiği dile getiriyorlar.

Kaynak : Haber7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...