Soylu'dan kendisine 'bozkurt' işareti yapanlara cevap

Soylu'dan kendisine 'bozkurt' işareti yapanlara cevap

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, konuşmaya başladığı sırada, alanın arka kısmına gelen bir grup, bozkurt işareti yaptı.

Soylu, Araklı ve Beşikdüzü'nde duruma tepki gösterdi: Sen burada bana milliyetçilik yapacağına git Diyarbakır'da yap o işareti. Hadi Diyarbakır'da eline bir ay yıldızlı bayrak al da miting yap Devlet Bahçeli. Bizim milliyetçiliğimiz üretim, medeniyetimizin mirasına sahip çıkma milliyetçiliğidir, Altay tankıdır, Cirit füzesidir.

Trabzon Beşikdüzün'deki Mitingde yaşanan gerginlik üzerine Soylu şöyle konuştu: "Sizin kimseye saygınız yok. Yazıklar olsun, Edebiniz budur. Ben PKK'ya karşı miting yaptım, Aynen PKK'lılar geldi bizim mitingimizi sabote etmeye çalıştı. Biz yiğit insanlarız. Sizin cesaretiniz sizin anlayışınız bizim yiğitliğimizdir. Biz buraya kavga etmeye gelmedik biz hizmetkar olmaya geldik. Tepki üzerine partililer ile MHP'li grup arasında gerginlik yaşanırken, polis ekiplerinin araya girmesi ile olaylar büyümeden önlendi. MHP'li grup daha miting alanında uzaklaştırıldı. nbsp;
nbsp;
Partisinin Beşikdüzü ilçesinde düzenlenen mitinginde halka hitap eden Soylu, konuşmasını sürdürdüğü sırada mitingin arka sıralarından bir grup MHP'li Bozkurt işareti yapınca ortam bir anda gerildi. Soylu şöyle konuştu: "Bana milliyetçilik hareketleri yapanlara söylüyorum, Beşikdüzü'nde nbsp; kolay, delikanlıysan Diyarbakır'da yap Diyarbakır'da. Gönder, Devlet Bahçeli'yi nbsp; oraya. Hadi bakalım. Gelmişler burada mitingi sabote etmeye çalışıyorlar, nbsp; edepsizler, yazık. Sizin demokrasiye, insanlara saygınız yok. Sizin kimseye nbsp; saygınız yok. Yazıklar olsun. Edebiniz budur. Ben PKK'ya karşı miting yaptım hadi nbsp; oradan."
nbsp;
2014'TE PKK MİTİNGİMİZİ SABOTE ETMEYE ÇALIŞTI
nbsp;
Soylu, 2014 yerel seçimlerinde PKK'nın mitinglerini sabote etmek nbsp; istediğini belirterek, "Geçen yılın mart ayındaki Mahalli İdareler Seçimleri'nde nbsp; Tatvan'da idim, Ağrı'da idim, Hakkari'de idim. Orada aynı PKK böyle gelip bizim nbsp; mitingimizi sabote etmeye çalıştı. Dedim ki hadi oradan gidin, hadi oradan. Biz nbsp; yiğit insanlarız. Bakın 52 gündür söylemedikleri söz kalmadı, yapmadıkları nbsp; hakaret kalmadı, sesimizi çıkarmadık. Biz buraya kavga etmeye gelmedik. Biz nbsp; efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik, hizmetkar" diye konuştu.
nbsp;
MİLLİYETÇİLİK YÜKSEKOVA'DA HAVALİMANI YAPIP BAYRAĞI DALGALANDIRMAKTIR
nbsp;
AK Parti'nin 13 yıldır Türkiye'de büyük adımlar attığını vurgulayarak, nbsp; şöyle devam etti: "Milliyetçilik nedir biliyor musunuz? Milliyetçilik 23,5 milyar borcu nbsp; ödeyip ardından da IMF'ye size 5 milyar dolar da borç verelim demektir. nbsp; Milliyetçilik Karadeniz Sahil Yolu'nu yarım bırakmak değil, nbsp; onu yapıp ondan nbsp; sonra birde 18 bin kilometre yol yapmak demektir. Milliyetçilik, bu ülkede 45 nbsp; milyar dolar Halk Bankası'ndan, Ziraat Bankası'ndan insanımın emeğini nbsp; hortumculara vermek değildir, milliyetçilik 130 milyar dolar Merkez Bankası'nda nbsp; döviz rezervi ortaya koymaktır, hastaneler yapmaktır. Biz onların dönemini nbsp; biliyoruz ambulansa mazot bulamıyorlardı, milliyetçilik ne demektir biliyor nbsp; musunuz? Parası olsun, olmasın ambulans helikopteri, ambulans uçağı milletin nbsp; emrine vermek demektir, 278 baraj yapmaktır, 26 havalimanı 55 havalimanına nbsp; çıkarmak demektir. Bizim milliyetçiliğimiz Yüksekova'da havalimanı yapıp orada ay nbsp; yıldızlı bayrağı dalgalandırmaktır, ecdadımızın mirasına sahip çıkmaktır, Orhun nbsp; kitabelerine 48 kilometre yol yapmaktır, Bosna'da Kosova'da atalarımızın mirasına nbsp; köprüsüne, yoluna, camisini sahip çıkmaktır. Bizim milliyetçiliğimiz yıllarca bir nbsp; arada yaşadığımız Filistin'e, Suriye'ye, Myanmar'a, Somali'ye sahip çıkmaktır. nbsp; Biz, öyle tatlı su milliyetçisi, kuru laf milliyetçisi değiliz. adam gibi nbsp; milliyetçiyiz."
nbsp;
Soylu, Ak Parti'nin IMF'ye olan borcunu, bankalardan hortumlanan nbsp; paraları ödediğini, faize giden paraları faiz lobisinin cebinden alıp millete nbsp; verdiklerini hatırlatarak, şunları söyledi: nbsp; "Milliyetçilik, aynı zamanda maneviyatçılık. Milliyetçi aynı zamanda nbsp; manevi değerlerine sahiptir. Sorun onlara 15 yaşına kadar çocuklarımızı Kur'an nbsp; kurslarına göndermediler. Devlet Bahçeli tek bir laf etti mi? 28 Şubat'a teslim nbsp; oldular. bugün Allah'a şükürler olsun demokratik açıklarımızı da kapatıyoruz."
nbsp;
MİLLİYETÇİLİĞİMİZ NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ?
nbsp;
Araklı'da da aynı konuyu değerlendiren Soylu şunları söyledi:
"Bazen MHP binalarının önünden geçerken bana işaret yapıyorlar, kendi nbsp; işaretleri var ya. Ey arkadaşlar, Trabzon'da Araklı'da milliyetçilik yapmak nbsp; kolay. Arkadaş, sen burada bana milliyetçilik yapacağına git Diyarbakır'da yap o nbsp; işareti de delikanlılığını göreyim senin. Hadi Diyarbakır'da eline bir ayyıldızlı nbsp; bayrak al da bir miting yap Devlet Bahçeli. Sana söylüyorum git bakalım nbsp; Batman'da, Şırnak'ta, Hakkari'de, Van'da, Ağrı'da yap. İzmir'de, Antalya'da, nbsp; Konya'da yapmak kolay. Bizim milliyetçiliğimiz nedir biliyor musunuz? Bizim nbsp; milliyetçiliğimiz üretim, medeniyetimizin mirasına sahip çıkma milliyetçiliğidir, nbsp; Altay tankıdır, Cirit füzesidir, Atak helikopteridir, 18 bin kilometre bölünmüş nbsp; yol yapmaktır, Türkiye Cumhuriyeti'nin Merkez Bankasını boşaltanlara karşı 130 nbsp; milyar dolar Merkez Bankamızda döviz rezervi bırakmaktır. Bizim milliyetçiliğimiz nbsp; kuru laf milliyetçiliği değil bizim milliyetçiliğimiz Hakkari'nin Yüksekova'sında nbsp; havalimanı yapıp orada ayyıldızlı bayrağı dalgalandırmaktır."
nbsp;
KARADENİZ'İN EVLATLARINA HİZMETKARIZ
nbsp;
Soylu, muhalefet partilerini eleştirerek, sözlerine şöyle devam etti: "Her biri bir araya gelmişler Hepsi HDP'den, KCK'dan ve PKK'dan medet nbsp; umuyorlar. 'Onlar barajı aşacak ve AK Parti tek başına iktidar olamayacak'. nbsp; Avucunuzu yalarsınız avucunuzu. Görüyor musunuz hiç birbirlerine laf söylüyorlar nbsp; mı, söylemiyorlar. Neymiş Selahattin Demirtaş oradan bana laf çakacakmış. Ey nbsp; Demirtaş biz kimiz biliyor musun? Biz Karadeniz'in, bu memleketin yiğit nbsp; evlatlarıyız, öyle korkmayız, ürkmeyiz. Ne diyor, 'ben sizin Diyaneti'nizi nbsp; kapatırım". Ben de diyorum ki sen benim Diyanet'imi kapatamazsın da biz sizin nbsp; Kandilinizi söndürürüz."
nbsp;
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da SSK'yı batırdığını, nbsp; iktidara gelmesi halinde ülkeyi de batıracağını belirten Soylu, milletten nbsp; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sahip çıkmasını nbsp; istedi.

nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...