'Tırcı'lara kovuşturma izni

'Tırcı'lara kovuşturma izni

GÜNDEM Haberleri

HSYK, 'dönemin savcıları'nda olduğu gibi, MİT tırlarını durduran beş savcı ve üç jandarma komutanı için kovuşturma izni verdi.

HSYK 2. Dairesi, savcılar Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıoğlu ile Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay, Ceyhan İlçe Jandarma Komutanı Erdal Yılmaz ve Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanı Kubilay Ayvaz hakkındaki başvuruyu görüştü. 6 üyeyle toplanan Kurul'dan 'kovuşturmaya izin' kararı 2'ye karşı 4 oyla aldı. nbsp;Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, kararın, gönderileceği Tarsus, İskenderun ve Osmaniye başsavcılıklarının 5 gün içinde iddianame düzenleyeceğini ifade etti. İddianamenin gönderileceği ağır ceza mahkemesinden de son soruşturmanın açılması kararı alınması durumunda yargılamanın Yargıtayda yapılacağını hatırlattı. Disiplin yönünden inceleme için savcılara daha kapsamlı savunma yapabilmeleri amacıyla 15 gün süre tanıdıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: "Biz, kararın siyasi sonuçlarını değil, adalet, doğruluk, dürüstlük, yasallık ve hakkaniyeti gözetmekle mükellefiz. Yasa dışılığa, adalet ülküsü dışında hareket eden, hukuk zemininde kalmayan eylemlere göz yumulduğunda neler yaşandığını yakın bir geçmişte Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, İzmir-İstanbul Casusluk, Hanefi Avcı, İlhan Cihaner, Ahmet Şık, Nedim Şener soruşturma ve davalarında hep birlikte gördük, izledik ve ders aldık. Adalet duygusu gözetilmeden, başka amaçlar güdülerek yürütülen, yargısal yetkilerin karşı olduklarını yok etme amacıyla kullanıldığı soruşturmaların, toplumsal barış, huzur ve güveni olumsuz etkileyeceği, yargıya duyulan güven ve saygınlığı ortadan kaldıracağı tartışmasızdır…"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...