İran Ziraat Bankası'na danışacak

İran Ziraat Bankası'na danışacak

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Gümrük Bakanı Canikli, "İran, başka ülkelerle kuracağı finansal ilişkilerde Ziraat Bankası'ndan ücret karşılığı danışmanlık talep etti" dedi

Osman Çobanoğlu ANKARA
Yıllardır içinde bulunduğu ekonomik ambargolardan kurtulmaya hazırlanan İran, bu süreçte finans sektörüne de ağırlık verecek. 2001 krizinin ardından en çok Türkiye'nin bu konudaki tecrübelerine güvenen İran, Ziraat Bankası'na "Genel Haznedarlık" yetkisi vermek istiyor. İran'da yaptıkları temaslarda kendilerinden böyle bir istekte bulunulduğunu açıklayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Ücreti mukabilinde danışmanlık talep ettiler. Dedikleri şu; başka ülkelerle herhangi bir finansal ilişki, bir karar söz konusu olduğunda bu konuda yetki verelim, Ziraat Bankası bize danışmanlık yapsın, destek versin, aracı olsun. Ziraat Bankası, bizim hazinede de haznedarlık fonksiyonu yükleniyor. Onlar da bunu biliyorlar. Tecrübesine, gücüne güveniyorlar. O yüzden Ziraat Bankası'nı istiyorlar. Bu konuda görüşmeler, uluslararası kurallar çerçevesinde devam ediyor. Şu ambargo kaldırılsın, çok daha rahat şekilde bu ilişkileri sürdürebiliriz. Türkiye açısından o ülkede bankacılık alanında söz sahibi olmak, aktif olmak çok önemlidir. Ambargonun kalkması her aşamada bizim lehimizedir. İran'ın gelirini, satın alma gücünü artıracak. Dolayısıyla daha çok mal almasının, harcamasının önünü açacak" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...