Suriye sınırında büyük çatışma

/ Kaynak: DHA
Suriye sınırında büyük çatışma

DÜNYA Haberleri  / DHA

IŞİD, Türkmen köylerine sabaha karşı saat 02:00'da saldırı başlatması üzerine şiddetli çatışmalar yaşandı.

KİLİS'in karşı tarafında, Suriye'nin Türkmenlerin yoğun yaşadığı bölgede birkaç gündür devam eden ve gece başlayıp sabaha kadar süren çatışmalarda, birlikte hareket eden muhalif gruplar IŞİD militanlarını püskürttü.

IŞİD, Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Halep kentinin Azez İlçesi ile Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için geçen pazar günü saldırı başlattı. Elbeyli İlçesi ile Öncüpınar Sınır Kapısı arasındaki güzergah üzerindeki bazı köyleri ele geçiren IŞİD militanlarının ilerleyişi sırasında, yoğun olarak Türkmenlerin yaşadığı köylerde yaşayanlar evlerini terk etti. Çoğunluğu Türkmen olan yüzlerce kişi ınıra akın etti, Es-Selame Sınır Kapısı yakınlarındaki çadırkente ve yine sınır hattında kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Bazı kişiler ise tel örgüleri aşarak Türkiye'ye geldi ve Kilis'teki akrabalarının yanına gitti.

SABAHA KADAR ÇATIŞTILAR

Fetih Ordusu adını vererek bir araya gelen İslami Cephe, Özgür Suriye Ordusu, El Nusra ve Türkmen birlikleri, gece IŞİD'e karşı saldırı başlattı. Muhalif gruplar gece saat 01.00'den itibaren ilerleyişini durdurmak istediği IŞİD militanları ile çatışmaya başladı. Suriye'nin Türkiye sınırındaki Soran, Delha, Bilid, Baragat, Keferğenni, Havar ve İgde köylerindeki yoğun çatışmalar sabaha kadar sürdü.

Çatışmalar sırasında sık sık duyulan silah ve bomba sesleri Türkiye tarafında tedirginliğe yol açtı. Sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, çatışmalar sırasında bir havan mermisinin Es-Selame Sınır Kapısı yakınlarına düşmesi üzerine güvenlik amacıyla Öncüpınar Sınır Kapısı'nda karartma uygulandı, buradaki görevliler güvenli bölgeye çekildi.

IŞİD MİLİTANLARI ÇEKİLDİ

Havanın aydınlanmaya başlamasıyla birlikte çatışmalar yerini sessizliğe bıraktı. Suriye'deki muhalif gruplar, çatışmaların ardından IŞİD militanlarının birkaç gün önce kontrolünü sağladıkları köyleri terk ederek geri çekildiğini bildirdi. Püskürtülen IŞİD militanlarının, denetimini sağladıkları Çobanbey Tren İstasyonu'nun Suriye tarafındaki Bab bölgesine çekildiği belirtilirken, yaşanan gelişmelerin ardından sınır hattındaki önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Çekilen IŞİD militanlarının yeniden saldırıya geçebilecekleri de öne sürüldü .

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...