Adliyelerde "Basın Sözcülüğü" dönemi başlıyor

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Adliyelerde "Basın Sözcülüğü" dönemi başlıyor

TÜRKİYE Haberleri  / AA

Adalet Bakanlığının Yargı Reformu Strateji Planı çerçevesinde, bilgi kirliliğinin önlenmesi amacıyla, yeni yıldan itibaren adliyelerde "Basın Sözcülüğü" birimi kurulacak.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) kararı doğrultusunda kurulacak "Basın Sözcülüğü" birimleriyle, yargı-medya ilişkilerinin daha sağlıklı bir zemine oturtulması, kamuoyunu yakından ilgilendiren soruşturma ve davalarda halkın doğru bir şekilde bilgilendirilmesi ve bu bilgilendirme yapılırken basın ve haber alma özgürlüğü, ifade özgürlüğü, soruşturmanın gizliliği ve masumiyet karinesi gibi temel ilkelerin ihlal edilmemesi amaçlanıyor. Kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesinin sağlanması için soruşturmalarla ilgili açıklamaları, cumhuriyet başsavcısının bilgilendirilmesi koşuluyla, HSYK tarafından basın sözcüsü olarak görevlendirilen cumhuriyet savcıları yapacak. HSYK'nın görevlendirme yapmadığı yerlerde ise açıklamalar, cumhuriyet başsavcısı tarafından yazılı ya da sözlü olarak gerçekleştirilecek. Soruşturmanın gizliliğini ihlal eden kişi ya da kuruluşlar hakkında kanuni işlem başlatılarak, masumiyet karinesinin zedelenmesine ve kişilik haklarına saldırı yapılmasına imkan verilmeyecek. Bu kapsamda, HSYK tarafından "Basın Sözcüsü" olarak belirlenen cumhuriyet başsavcısı, cumhuriyet başsavcı vekili ve cumhuriyet savcılarına, "basınla ilişkiler ve kamuoyunun bilgilendirilmesi" konularında eğitim verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında da iki başsavcı vekili basın sözcüsü olarak görevlendirildi. Ankara Adliyesinin basın sözcülüğü biriminden, özel yetkili başsavcı vekilliğinin sorumluluk alanına giren konularda Hüseyin Görüşen, diğer konularda ise Nuri Yiğit sorumlu olacak. Pilot olarak seçilen 16 adliyede başlatılan "Basın Sözcülüğü" biriminin aşamalı olarak diğer illerdeki adliyelerde de uygulanacağı bildirildi.

TÜRKİYE
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...