Kamalak sitem etti!

/ Kaynak: İHA
Kamalak sitem etti!

Politika Haberleri  / İHA

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Yakında Saadet Partisi genel başkanı bir cami bombaladı derlerse hiç şaşırmayın." dedi.

üyük Birlik Partisi (BBP) ve Saadet Partisi'nin (SP) oluşturduğu Milli İttifak'ın Kayseri'de yaptığı mitingde konuşan eski BBP Genel Başkanı ve SP Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Mustafa Destici, "Ülkemizde yaşanan manevi çöküntüye ve ahlakın yozlaşmaya bir isyan olarak bir araya geldik, Milli İttifak'ı kurduk" dedi.

Kayseri'de düzenlenen mitingde konuşan eski BBP Genel Başkanı ve SP Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklendi. Tüm milliyetçileri Milli İttifak'a davet eden Destici, "Bu pazar günü ülkemiz tarihi bir seçime gidiyor. Bizler bir seçim işbirliği yaptık. Bu ittifakın daha geniş alanda olmasını arzu ettik. Milliyetçi Hareket Partisi'ni bu ittifakın içinde olmasına davet ettik. Bir pazarlık içerisinde olmadık. Dedik ki 'Sizin adaletinize güveniyoruz'. Ama buna rağmen yanaşmadılar. Şimdi ülküdaşlarım bana geliyor ki 'Başkanım siz gerekeni yaptınız ama bizimkilerin iktidar olma gibi bir dertleri yok'. Biz de diyoruz ki bu milleti yönetmek gibi bir iddiamız var. O yüzden tüm milliyetçileri Milli İttifak'ın çatısı Saadet Partisi'ne mührü vurmaya davet ediyorum. Şimdi diyorlar ki 'Bizimle yürü Türkiye'. Niye sizinle yürüsünler? Siz bizimle yürüdünüz mü? O yüzden bu millet bizimle yürüyecek. Bizler en çok da ülkemizde yaşanan manevi çöküntüye ve ahlakın yozlaşmaya bir isyan olarak bir araya geldik, Milli İttifak'ı kurduk. Bizler milli gelirin adil paylaşılmamasına, asgari ücretle açlık sınırı altında inim inim inletilmesine, esnafımızın çaresizliğine, sanayicimizin imkansızlığına bir başkaldırı olarak bu Milli İttifak'ı gerçekleştirdik. Onun için diyoruz ki ey milletim, 7 Haziran'da sandığa gittiğinde Milli İttifak'ın çatısı olan Saadet Partisi'ne mührünü bas diyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yüklenen Destici sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk İslam coğrafyasındaki mazlum kardeşlerimizin sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Onun için Doğu Tükistan'daki kardeşlerimizin çektiği çileleri sona erdirmek amacıyla, Filistin'de gözü yaşlı annelerin gözyaşlarını dindirmek için biz Milli İttifak'ı kurduk. 13 yıldır ülkeyi tek başına yöneten bir AK Parti iktidarı var. Bakın bugün sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu çıkmış ne diyor? Diyor ki 'Bizim birinci önceliğimiz yeni anayasa' diyor. Kayseri'den sesleniyorum, 2002'de tek başına anayasayı değiştirme yetkisi verdiniz, değiştirdiler mi? 2012'de yüzde 50 verdiniz değiştirdiler mi? O yüzden bunların anayasayı değiştirme sözlerine inanıyor musunuz? Bunlar anayasayı değil sizi değiştirecek? İkincisi diyor ki 'Çözüm sürecine devam edeceğiz' diyor. Yani PKK ile işbirliğine devam edeceğiz diyor. 3 yıldır PKK ile süreç götürüyorlar. Bakmayın siz bunlara, şimdi kayıkçı kavgasını yaptığına. Bana AK Partililer gelip diyor ki 'Bunlar anlaştı, seçildiklerinde Öcalan'ı serbest bırakacak'. Buna evet diyorsanız gidin AK Parti'ye oy verin. Bakın Adana'da Özgecanımıza kıydılar. Ne dedi en üsttekiler. 'Bunun hesabını soracağız' dedi, unutuldu. Nice Özgecanlarımız gitti. Neden, cezası yok, adalet yok. Ama bizim milletimize sözümüz, Milli İttifak'ın iktidarında tecavüz ve keyfi adam öldürenlere ve terör suçu işleyenlere mutlak idam cezası getireceğiz. Sayın Davutoğlu diyor ki, 'Üçüncüsü toplumsal uzlaşma' diyor. Toplumun arasına öyle bir nifak soktunuz ki, siz hangi toplumsal uzlaşmayı getiriyorsunuz? Bu milletin milli birliğini, kardeşliğini ancak biz getiririz, getireceğiz Allah'ın izniyle. Bu 78 milyonun hepsi bizim. Hangi cemaate mensup olursa olsun hepsi bizim. Başbakan devam ediyor diyor ki 'İstihdam'. Adamı güldürme Sayın Başbakan. Siz iktidar olduğunuzda bu ülkede işsizlik yüzde 5 ile 6'lardaydı, şuanda yüzde 20'lerde. Hangi istihdamdan bahsediyorsunuz? Hepimiz için değerli olan sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül bey bizi ziyarete geldi destek istemek için. Muhsin başkanımla biz beraberiz. Muhsin başkan hiç tereddüt etmedi. Hafta sonu Abdullah Gül beye desteğimizi açıkladık. 7 sene tarafsız, adaletli şekilde cumhurbaşkanlığı yaptı.

Kendisine teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki onun da gönlü Milli İttifak'ta olacak. Allah rızası için hırsızlara oy vermeyin, vebale girersiniz. İsraf, yolsuzluklara son vermek için iktidara geliyoruz. Devletin bir kuruşunu çerez parası yapmayacağız. Yargı reformu yapacağız diyor. Bırakın adaletin üstünden elinizi çekiniz. Savcıları, hakimleri birbirine düşürdünüz. Onu da biz düzelteceğiz Allah'ın izniyle. 7 Haziran'da yeni bir maç başlıyor, Milli İttfak'ın sahada olduğu yeni bir maç başlıyor. Sayın Davutoğlu cevap ver, şeffaflık paketi nerede Davutoğlu? Artık kandırılmayın, 7 Haziran'da mührü Milli İttifak'ın çatısı olan Saadet Partisi'nin altına vurun. Biz üzerimize düşeni yaptık, şimdi sıra sizde."

MUSTAFA KAMALAK: "SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI CAMİ BOMBALADI DERLERSE ŞAŞIRMAYIN"

Destici'nin ardından konuşan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Milli İttifak'ın birilerini korkuttuğunu söyleyerek, kendilerine komplo kurulduğunu söyledi. İstanbul'da bir imamın korumaları tarafından dövüldüğü haberini hatırlatan Kamalak, "Mazisi tertemiz iki parti olarak bir araya geldik. Bu birliği yaptıktan sonra seslendik. Sen de gel dedik, sen de gel aziz milletim, sen de gel Kayseri dedik. Kayserimizi bir ilim şehri yapmaya geldik. İstemez misiniz? Biz buraya Kayserimizi bir cazibe merkezi yapmak için geldik. Kayserimizin bir cazibe merkezi olmasını istemez misiniz? O yüzden gelin beraberce Kayserimizin problemlerini halledelim inşallah. Yeniden büyük Türkiye'yi hep beraber kuralım. Rabbime şükürler olsun ki bu tarihi çağrımız kabul görmüştür. İşte meydan hodri meydan. Aziz kardeşlerim, bu Milli İttifak birilerini fena halde korkutmakta. O yüzden ne yapacaklarını şaşırmışlar. Bakın partimiz hakkında bir komplo kurdular. Neymiş Saadet Partisi genel başkanı korumaları bir imamı dövmüş. Ne zaman dövmüş? 27 Mayıs'ta. Nerede dövmüş? İstanbul'da. Ben diyorum ki Allah'tan kork. Çünkü 27 Mayıs'ta Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, başkanları toplamış bu aziz milletin problemlerinin çözüm yollarını müzakere ediyor. Yakında Saadet Partisi genel başkanı bir cami bombaladı derlerse hiç şaşırmayın. Ama ben onlara selam olsun sizlere diyorum. Milletimizin Saadet Partisi'ne döndüğünü gördükçe ne yapacaklarını şaşırmış duruyorlar. Birileri üzerimize üzerimize geliyorlar. Ben buradan haykırıyorum, bire gafiller meydanlara giden yolları kesebilirsiniz ama gönüllere giden yolları nasıl keseceksiniz" dedi.

Meydanı dolduran vatandaşlara yeni bir Türkiye için 'Var mısınız?' diye soran Kamalak sözlerine şöyle devam etti:

"İşçi kardeşim, memur kardeşim, emekli kardeşim. Faizciye her yıl 54 milyar lira, her hafta 1 milyar 100 milyon lira öderler ama sana gelince yüzde 3'lük zammı çok görürler. Hiç düşündünüz mü 1 milyar 100 milyon lira ne demektir. Tam 11 ton altın demektir. 12 trilyon zarar yaparlar ama sana gelince kaynak yok. Kardeşim bu adaletsizliğe karşıysan, senin hakkının sana verilmesini istiyorsan sende gel. Bin yıllık kardeşliğimizi bozdular, yanlış politikalarla birbirimize düşürdüler. Önümüzde 2 gün kaldı. Ülkenin birliği, milletin birliği için sen de gel, oyunu Saadet'e ver."

Milli İttifak'ın Kayseri mitingine Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal da katılarak vatandaşları selamladı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...