'Ruslar, Haydar Başçı oldu'

/ Kaynak: İHA
'Ruslar, Haydar Başçı oldu'

Politika Haberleri  / İHA

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, " Ruslar Haydar Hocacı oldu. Sayemizde Rusya'da on binler Müslüman oldu" dedi.

nbsp;Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş seçim çalışmalarını İstanbul'da sürdürdü. Partisinin bazı ilçelerdeki seçim standını ziyaret eden Haydar Baş projelerini ve kaynaklarını anlattı.
İlk olarak partisinin Pendik standını ziyaret eden Haydar Baş, seçim sürecine damga vuran projelerini anlattı. BTP lideri, "Anneler ben size her ay bin 500 lira ev hanımı maaşı vereceğim. Her Türk vatandaşı bin lira maaş alacak. Sayın Cumhurbaşkanım en az 3 çocuk istiyor yahu 3 değil 5 olsun da sen ona ne veriyorsun? 30 lira. Bu para onun bez parası bile değil. Allah nasip ederse biz doğum ikramiyesi olarak 15 bin lira vereceğiz. Çocuk 18 yaşına girene kadar da 250 lira çocuk maaşı alacak" dedi.

"MADENLERİMİZİ ECNEBİLERDEN GERİ ALACAĞIZ"
Projelerinin kaynaklarını da tek tek açıklayan Haydar Baş, "Ülkemizde değeri 3 katrilyon dolar olan maden var ve ne yazık ki bu madenler ecnebi şirketlere peşkeş çekilmiş durumda" dedi.
İktidar olduklarında bu madenleri geri alacaklarını ifade eden Haydar Baş, "Biz bu madenleri geri alacağız ve milletin parasını millete vereceğiz. Ben bunları dediğim zaman hoplayıp zıplamaya başladılar. Ecnebi şirketlerinin avukatları, sözcüleri, uşakları 'vay vay' demeye başladılar. Niye? Çünkü o kaynaklarla koltukta oturdular. Milletin madenlerini ecnebilere verdiler kendi istikballerini garanti altına aldılar. Eğer Haydar Hoca bunları bizim elimizden alırsa geleceğimiz ne olacak diye kara kara düşünmeye başladılar. Olayın aslı bu" dedi.

"CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ VERİLECEK"
Pendik'ten Üsküdar'a geçen BTP lideri Haydar Baş, Alevi vatandaşlara da seslenerek, dikkat çekici projelerini anlattı: "Allah nasip ederse Cemevlerini hukuki statüye kavuşturup dedeleri maaşa bağlayacağız. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir muavinlik koyup Alevi kardeşlerimizi temsil ettireceğiz. Orta, lise, yüksek okul derecesinde Alevilikle ilgili din eğitimi verilecek. Bu derslerde 12 imam tanıtılacaktır. Bakın Allah nasip etti ve ben 12 İmamın tamamının hayatını kaleme aldım. Göreceksiniz artık ülkemizde Alevi - Sünni kavgası kalmayacak. Bir bilek bir yürek olacağız."

"BEN RUSÇU OLMADIM, RUSLAR HAYDAR BAŞÇI OLDU"
Haydar Baş Üsküdar'da son zamanlarda kendisi hakkında bazı çevrelerce ortaya atılan "Haydar Baş Rusçu oldu" iddialarına da cevap verdi. Haydar Baş, "Ben Rusçu olmadım, Ruslar Haydar Başçı oldu" dedi.
BTP Genel Başkanı Haydar Baş, "Dünya'ya adını kabul ettirmiş, dünyanın yolundan gittiği bir hocanız var. Bak Rusya, 'Haydar Hocaya bütün dünya muhtaç. Haydar Hocaya Rusya muhtaç' diyor. Hocam sen Rusçu mu oldun diyorlar, öyle mi, ben Rusçu mu oldum? Hayır. Ruslar Haydar Hocacı oldu. Sayemizde Rusya'da on binler Müslüman oldu. Bu haset, kıskanç, aciz adamların işi gücü böyle iftiralarla yıpratmak" diye konuştu.
Geçmişte kendisine devletin ve askerin adamı şeklinde iftiralar da atıldığını ifade eden Haydar Baş şu dikkat çekici ifadeleri kullandı: "Bir ara bana derin devletin adamı dediler. Yahu kardeşim bu devlet beni dinleseydi bu hale düşer miydi? Bana askerin adamı dediler. Yahu kardeşim bu asker beni dinleseydi bu işler başına gelir miydi? Uzun lafın kısası; meyveli ağaca çok taş atılır. Bunlar ise boştur. İstiyorlarsa hepsi ile bir gece oturup tartışalım inanın kaçarlar. Bir şey bilmezler."

"KOLUMU KESSELER KÜRT KANI AKAR"
Prof. Dr. Haydar Baş İstanbul'daki bir diğer konuşmasını Gaziosmanpaşa'da yaptı. Seçim standını ziyaret eden Haydar Baş, "Hacı Bektaş-ı Veli hazretleri Anadolu'daki etnik grupları İslam medeniyeti ile yoğuruyor ve Müslüman Türk kimliğini ortaya çıkarıyor. Bu kimlik içinde Türk var, Kürt, Laz var, Çerkes var, Arap var. Bunlar birer halktı ama İslam'la buluşup yoğrulunca Türk Milleti oldu" dedi.

Haydar Baş konuşmasında, "kolumu kesseler Kürt kanı akar" çıkışını hatırlattı ve şunları söyledi: "Hocam sen 'kolumu kessem Kürt kanı akar' diyorsun. Elbette akar. Ben Türk- Kürt ayırımı yapmıyorum. Biz bir milletiz. Öyle değil mi? Peki o zaman bu koldan Kürt kanı akmayacak da ne akacak. Laz kanı, Çerkes kanı akmayacak da ne akacak. Birliğimizi, beraberliğimizi de Atatürk üniter devlet yapısıyla hayata geçirdi. Bu üniter yapı içinde hiçbir etnik grubun diğerine üstünlüğü yok. Herkes eşit hak ve sorumluklara sahip. Bu sistemde istersen çiftçi, istersen cumhurbaşkanı olabilirsin. Bu senin çalışmana bağlı"
Başkanlık sistemi talebini de değerlendiren Haydar Baş, "Bu sistem nihai hedefi Türkiye'nin bölünmesi olan bir ABD dayatmasıdır" dedi.

BTP lideri Baş, şunları söyledi: "Şimdi bu sistemi değiştirmeye çalışıyorlar. Başkanlık sistemine geçeceğiz diyorlar. Soruyorum 'sen bu sistemde ne istedin de ne elde edemedin onu söyle. Sen Güneydoğulu kardeşlerimin cebine para koymak istedin, ona iş buldun da buna kanunlar, anayasa mı engel oldu? Başkanlık sisteminin manası ne biliyor musunuz? Etnik yapıları ayıracak, federatif yapıyla devletçikler haline getirecek. Bu devletçiklerden oluşan topluluğun adına federasyon diyecek ve bunun başında beyfendi başkan olacak. Beyfendinin hatırına biz sistemi değiştireceğiz. O zaman ne olur bilir misiniz? Türkiye paramparça olur. Ülkenin bir bölümüne hizmetin eksik gitmesi devletin değil siyasilerin suçudur. Var mısınız bunlara hayır demeye."

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...