Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti

Ekonomi Haberleri

Altın, ABD`de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi öncesi haftayı kayıpla geçmeye yöneldi.

Altın, ABD'de bugün açıklanacak olan ve Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin ipuçları verebilecek tarım dışı istihdam verisi öncesi, üst üste üçüncü haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi ve son bir ayın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.


Spot altın, Perşembe günkü seviyesi olan ons başına 1,176.89 dolardan, bugün Singapur saati ile 11:27'de 1,177.85 dolara geldi. Metal dün yüzde 1 düşüşle ons başına 1,173.04 dolar ile 1 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Altın bu hafta yüzde 1.1 geriledi. şanghay piyasasında ise altın fiyatları iki ayın en düşük seviyesine geriledi. nbsp;


ABD'de bugün açıklanacak olan verilerin, işverenlerin işçi almaya devam ettiğini göstermesi ve Fed'in borçlanma maliyelerini bu yıl artırması için durumu güçlendirmesi bekleniyor. Merkez bankası yetkilileri, işgücü piyasasında daha da iyileşme görmeleri ve enflasyonun Fed'in yüzde 2 olan hedefine doğru yükseleceğinden emin olmaları gerektiğini söylediler. Yüksek faizler, yatırımcısına genellikle yalnızca fiyat artışları yoluyla getiri sağlayan altının cazibesini azaltıyor. nbsp;


Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "ABD'de tarım dışı istihdam cephesinde daha pozitif haberler, ABD faizi şahinlerini ve buna bağlı olarak doları heyecanlandıracak," dedi ve "Dolaradaki yükseliş muhtemelen altın fiyatlarını düşürecek" şeklinde görüş bildirdi.


ABD'de bugün TSİ 15:30'da açıklanacak olan Mayıs ayı tarım dışı istihdam verisinin, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, 226,000 artması bekleniyor. Bu veri Nisan ayında 223,000 artmıştı. İşsizlik oranının ise aynı dönemde yüzde 5.4 ile Mayıs 2008'den bu yana en düşük seviyesinde kalması öngörülüyor. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Perşembe günü yüzde 0.3 artmasının ardından bugün fazla değişmedi.


FAİZLERİN ÖTELENMESİ


Uluslararası Paara Fonu (IMF) dün yaptığı açıklamada, Fed'in faiz artırımını 2016 yılının ilk yarısına ötelemesi gerektiğini kaydetti. IMF'ye göre, güçlü dolar, azalan petrol yatırımları ve ilk çeyrekteki Batı Sahili liman grevi ABD büyümesinin bu yıl yüzde 2.5'e gerilemesine neden olacak. Fon daha önce ABD ekonomisinin yüzde 3.1 büyüyeceği tahmininde bulunmuştu.


Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, Perşembe günü 1,172.40 dolar ile 1 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,177.40 dolara çıktı. Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı 234.80 yuana (ons başına 1,176.36 dolar) inerek 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.


Spot gümüş, Perşembe günü yüzde 2.3 düştükten sonra, bugün yüzde 0.3 yükselerek ons başına 16.1965 dolara çıktı. Platin fazla değişmeyerek, ons başına 1,099.57 dolar ile iki ayın en düşük seviyesi yakınında kaldı. Palladyum yüzde 0.2 yükselerek ons başına 757.55 doalra çıkmasına karşın, dördüncü haftayı da düşüşle geçerek, Ekim ayından bu yana en uzun haftalık kayıp serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Bloomberght

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...