UEFA Şampiyonlar Ligi finaline doğru

/ Kaynak: AA
UEFA Şampiyonlar Ligi finaline doğru

SPOR Haberleri  / AA

Juventus, kupada finale kadar yaptığı 12 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İspanya'nın Barcelona takımıyla karşılaşacak İtalyan temsilcisi Juventus, finale gelene kadar 12 maça çıktı.Massimiliano Allegri teknik direktörlüğündeki Juventus, İtalya ligi şampiyonu olarak doğrudan grup aşamasında katıldığı Avrupa'nın bir numaralı kupasında finale kadar yaptığı maçlarda 7 kez galip geldi, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. İtalyan ekibi, bu maçlarda rakip fileleri 16 kez havalandırdı, kalesinde 7 gol gördü.


Juventus, A Grubu'nda İsveç'in Malmö, İspanya'nın Atletico Madrid ve Yunanistan'ın Olympiakos takımlarıyla mücadele etti. Grubunu 10 puanla Atletico Madrid'in gerisinde ikinci sırada tamamlayan siyah-beyazlılar, turnuvadaki iki yenilgisini de grup aşamasında aldı. İkinci turda Almanya'dan Borussia Dortmund, çeyrek finalde Fransa'dan Monaco, yarı finalde ise İspanya'dan turnuvanın son şampiyonu Real Madrid'i eleyen Juventus, adını finale yazdırmayı başardı.


En golcüsü Tevez
Juventus'un UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü ismi Arjantinli futbolcu Carlos Tevez oldu.Tevez, kupada takımına 7 gol kazandırdı. Alvaro Morata 4, Fernando Llorente, Arturo Vidal, Andrea Pirlo ve Paul Pogba birer gol kaydetti. Siyah-beyazlıların turnuvadaki diğer golünü ise Olympiakos kalecisi Roberto kendi kalesine attı.


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...