DSP'li eski yöneticilere CHP rozeti taktı

/ Kaynak: DHA
DSP'li eski yöneticilere CHP rozeti taktı

Politika Haberleri  / DHA

Murat Karayalçın "Seçime 2 gün kala birlikte olmamız, bize verilen çok önemli bir moral destek. Bu kardeşlerin kavuşması" dedi.

Karayalçın, 2006 yılında Sosyaldemokrat Halk Partisi Genel Başkanı olduğu dönemde Bülent Ecevit ile yaptığı son görüşmeyi de katılımcılarla paylaşırken şunları söyledi:


"2006 Mayıs ayında Bülent Ecevit'in sosyal demokrat solun bir araya gelmesi gerektiği şeklinde bir demeci yayınlandı. Ben bunu çok önemsedim. Kendisinden randevu isteminde bulundum. Ama önce Anadolu Ajansı'na telefon açtım. 'Bu demeç doğru mu?' diye sordum. 'Evet, bu demeç doğru, hatta bizi kendisi çağırdı ve bu açıklamaları yaptı' dediler. Gerçekten çok çarpıcıydı. Onun etkisiyle coşkusuyla randevu talep ettim ve kendileri de kabul ettiler. 3 buçuk saat görüştük. Solun birlikteliğini nasıl sağlayacağımızı değerlendirdik. Birleşik solun hangi programa dayanması gerekir sorusunu ele aldık, değerlendirdik. Çok heyecanlıydı. İtalyan solunun 'Zeytin ağacı İttifakı'nı Türkçeye çevirmiştik. Onu da kendisine aktardım. Fakat çok uzun süre konuştuğumuz için çok yorulduğunu hissettim. Konuşmak istiyordu ama rahatsızdı. Ben onu daha fazla böyle görmemek için izin istedim. Saygılarımı sundum ve yanından ayrıldım. Son görüşüm oydu. 2 gün sonra da Mustafa Yücel Özbilgen'in cenazesinin ardından hastalandı ve hastaneye kaldırıldı."

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...