Meteoroloji'den İstanbul için çok kritik uyarı!

/ Kaynak: AA
Meteoroloji'den İstanbul için çok kritik uyarı!

YAŞAM Haberleri  / AA

"İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın doğusu, bugün öğlen saatlerinden itibaren serin hava ve sağanağın etkisi altına girecek.

İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da kendisini gösterecek sağanak ve serin havanın, çarşambaya kadar etkili olmasını bekliyoruz"Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, İstanbul nbsp; başta olmak üzere Marmara'nın doğusunun, bugün öğlen saatlerinden itibaren serin nbsp; ve sağanağın etkisi altına gireceğini belirterek, "İstanbul, Kocaeli, Yalova ve nbsp; Sakarya'da kendisini gösterecek sağanak ve serin havanın, çarşambaya kadar etkili nbsp; olmasını bekliyoruz" dedi. Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğlen saatlerinde Avrupa nbsp; Yakası'nda başlamasını bekledikleri sağanağın, kısa sürede kent genelinde etkili nbsp; olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.
nbsp;
nbsp;Ergün Güler, "Sıcaklık da yağış boyunca mevsim normallerinin 1-3 nbsp; derece altında seyredecek. İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da kendisini nbsp; gösterecek sağanak ve serin havanın, çarşambaya kadar etkili olmasını bekliyoruz" nbsp; dedi.
nbsp;
nbsp; Güler, sıcaklığın bugün en yüksek 27 derece olacağını tahmin nbsp; ettiklerini aktararak, "Yarın hava parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere nbsp; aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Sıcaklık en nbsp; yüksek 23, en düşük 17 derece olacak. Pazar günü öğlen saatlerine kadar yerel nbsp; olmak üzere aralıklı ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Sıcaklık en yüksek 25, nbsp; en düşük 17 derece. nbsp; Pazartesi ve salı yine aralıklı gök gürültülü sağanak devam nbsp; edecek. Sıcaklık, pazartesi 24-18, salı ise 23-17 derece olacak" diye konuştu.
nbsp;
nbsp;"Yağışlı hava çarşambaya kadar devam edecek"
nbsp;

nbsp;Çarşambadan itibaren yağışlı havanın etkisini kaybetmesini nbsp; beklediklerini bildiren Güler, "Sıcaklık mevsim normallerine çıkacak. Ayrıca nbsp; bugün, yarın ve pazar günleri yağışla birlikte rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu nbsp; yönlerden (poyraz) orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli olarak eseceği tahmin nbsp; ediliyor" ifadelerini kullandı.
nbsp;
nbsp;Güler, İstanbul'un yanı sıra Kocaeli, Yalova ve Sakarya'da da nbsp; çarşambaya kadar aynı havanın etkili olmasını beklediklerini anlatarak, "Bu nbsp; illerde de sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşecek ve çarşambaya kadar nbsp; etkili olacak. İlgililerin ve vatandaşlarımızın yağışlı hava boyunca ani sel, nbsp; lokal su baskını ve yıldırım gibi durumlara karşı dikkatli olması gerekmektedir" nbsp; nbsp; dedi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...