Yemen'de ölü sayısı 2 bini geçti

/ Kaynak: AA
Yemen'de ölü sayısı 2 bini geçti

DÜNYA Haberleri  / AA

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Laerke, Yemen'de hava saldırıları ve çatışmalarda ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Yemen'de hava saldırıları ve çatışmalarda ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini söyledi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Laerke, ülkedeki çatışmalarda 1 milyondan fazla kişinin yerlerinden edildiğini, 20 milyon insanın ise acil insani yardıma muhtaç olduğunu dile getirdi. Laerke, "insani ateşkes" çağrısını yineledi.

Jens nbsp; Laerke, 19 Mart-21 Mayıs'ta hayatını kaybeden 2 bin 288 kişinin yarısından fazlasının sivil olduğunu, 9 bin 755 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Öte yandan Yemen'deki çatışmaları sonlandırmak için Cenevre'de tarafları bir araya getirmesi planlanan ancak ertelenen müzakerelerin 14 Haziran'da başlaması için temasların sürdüğü kaydedilmişti.

Yemen'deki Husi güçleri ise barış görüşmeleri için Cenevre'ye gitmeye hazır olduklarını bildirmişti.

Cenevre'de yapılması planlanan barış görüşmelerinin, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, BM Güvenlik Konseyi'nin "şiddete son verilmesi ve hareketin askeri birliklerini kentlerden çekmesi" yönündeki kararını Husi Ensarullah Hareketi uygulayıncaya kadar ertelenmesi talebinde bulunduğu açıklanmıştı.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...