İstiklal Caddesi'nde çevre temizliği

/ Kaynak: İHA
 İstiklal Caddesi'nde çevre temizliği

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Beyoğlu'nun çevreci çocukları, doğa için duyarlılık oluşturmak amacıyla İstiklal Caddesi'nde bir araya geldi.

Beyoğlu Belediyesi Dünya Çevre Günü'nde çocuklarda çevre bilinci oluşturmak adına özel bir etkinlik düzenledi. Gelecek nesillere aktarılacak doğal mirasa katkı sunmak isteyen çocuklar İstiklal Caddesi'nde kurulan Temsil, Geri dönüşüm fabrikasına attıkları şişelerle dönüşüme farkındalık oluşturdu.

ÖĞRENCİLERDEN GERİ DÖNÜŞÜME DESTEK

Türkiye'nin en kozmopolit yerlerinden olan İstiklal Caddesi, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Özel bir çevre etkinliğine ev sahipliği yaptı. Gelecek nesillere aktarılacak doğal mirasa katkı sunmak isteyen minik atık avcıları ellerine aldıkları cam şişeleri geri dönüşüm kumbarasına atarak geri dönüşüme katkı sundu.

Gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakmak için geri dönüşüme katkı sunduğunu belirten Sude Naz Baygın isimli öğrenci, Cam atıkları ve dönüşebilen maddeleri çöpe atmamaya özen gösteriyorum. Bu konuda annemi de uyarıyorum" dedi.

Camları ve diğer dönüşebilen maddeleri ayrıştırarak çöpe attığını belirten Abdurrahman Kılıççeker isimli öğrenci ise, "Cam, plastik, pil,gibi ürünlerin geri dönüşüme kazandırılan ürünler olduğunu biliyorum. Annem de bunlara dikkat ediyorum" şeklinde konuştu.

Geri dönüşüm konusunda çocuklara eğitiminde verildiği etkinlikte Beyoğlu'ndaki okullar arasında en çok atık toplayan okullarda ödüllendirildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...