IKEA'dan yenilenebilir enerjiye 1 milyar avro yardım

/ Kaynak: AA
IKEA'dan yenilenebilir enerjiye 1 milyar avro yardım

Ekonomi Haberleri  / AA

İsveç mobilya devi IKEA yenilenebilir enerjiye 1 milyar avro destek vereceğini açıkladı.

İsveçli mobilya şirketi IKEA gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerin yenilenebilir enerji projelerinde kullanılmak üzere 1 milyar avro yardım sağlayacağını açıkladı.


IKEA'nın resmi internet sitesindeki açıklamaya göre, düşük ekonomik gelişmeye sahip ülkelere sağlanacak fonun 500 milyon avrosu rüzgar enerjisine aktarılması planlanırken, 100 milyon avrosu ise güneş enerjisi güç sistemlerinin inşasına aktarılacak.


Açıklamada ülke ismi verilmezken, toplamda 1 milyar avro olan finansal destekten yenilenebilir enerji teknolojilerini, okul, hastane ve evlerinde uygulamayı hedefleyen ülkeler ile iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkeler faydalanabilecek.


Buna ek olarak açıklamada, şirketin sadece 2014 yılında geliştirdiği projelerle ekonomik düzeyine göre seçilmiş 46 ülkeden 178 milyon üzerindeki çocuğa finansal destek verdiği belirtildi.


IKEA, kendini "enerjide bağımsız" olarak tanımlarken, dünya genelindeki binalarının enerji ihtiyacını 314 deniz içi (offshore) rüzgar santralinden ve 700 bin güneş panelinden karşılıyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...