Erdoğan: 'Onda ciğer, zerre kadar insaf yok'

/ Kaynak: AA
Erdoğan: 'Onda ciğer, zerre kadar insaf yok'

Politika Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "cici çocuğun davetiyle sokakta 50 kişinin öldüğünü" ifade ederek, "Onda ciğer, zerre kadar insaf yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski belediye meydanında Go¨lbas¸ılılara yaptığı konuşmasında, normalleşen bir Türkiye'nin huzuruna birilerinin kastettiğini söyledi.

"Huzur dolu bir Türkiye istemiyorlar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin "Kürtçe kaset çıkartacağım" dediği için sanatçı Ahmet Kaya'nın vatanından ayrılmak zorunda kaldığı günlere şahit olduğunu anımsattı.

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın açılış törenini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz nbsp; havalimanının açılışını yaparken, maalesef bu bölücü terör örgütün desteklediği partinin mensupları kepenkleri indiriyordu ve yakıp yıkıyorlardı" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi bunların bir cici çocuğu var, malum. Bu cici çocuk, benim Kürt kardeşlerimi sokağa davet etti mi? Etti ve o gün 50 kişi maalesef öldü mü? Öldü. Ölenler Kürt değil miydi? Öldürenler, onlar da Kürt'tü. Hele hele 15 yaşındaki Yasin Börü, 3 kattan atıldı, bıçaklandı, üzerinden arabayla geçilerek şehit edildi. Buradan ona söylemiyorum zaten, onda ciğer yok, onda bu noktada zerre kadar insaf yok. O aydınlara sesleniyorum, siz bu tür bir katliama vesile olanlarla beraber mi olacaksınız? Devamlı tehdit. Bu tehditlerle demokrasi, siyaset olmaz. Siyaset sandıktadır. Siyaset, parlamentodadır. Demokrasi halktan geçer, silahtan değil. Silahla siyaset olmaz, fikirle siyaset olur."

"Diktatörün olduğu bir ülkede bunları yapamazsın"

Terör örgütünün güdümündeki partinin, Türk bayrağına alternatif bayrak çıkardığını eleştiren Erdoğan, , şöyle devam etti:


"Bunları görüyoruz değil mi. Şimdi sözüm ona bazı aydınlar çıkmış. Ne aydını, bunlar karanlık. Bizim bayrağımıza alternatif bayrak çıkaranlardan yana mı olacaksınız, yoksa bayrağımızdan yana mı olacaksınız?

Neymiş 'diktatör.' Kimmiş o diktatör. 20 partinin seçime girdiği yerde diktatör. 90 parti var, 20'si seçime giriyor. Kardeşlerim, her gün bu nasıl diktatör ki gazetelerinden, televizyonlarından küfredecekler, hakaret edecekler ben diktatör olacağım. Ben diktatör olsam sen küfredersin ha. Sen kalkıp da affedersin hakaret edersin ha. Diktatörün olduğu bir ülkede bunları yapamazsın. Adamın anında işini bitirirler. Biz demokrasiye inandık, bu yola böyle çıktık. Ama demokrasiyle yola çıkarken bizi idamla tehdit edenlere, 'Biz kefenimizle bu yoldayız' dedik. Bunu Doğan medyasının sosyal medyasında yapmadı mı? Bak şimdi allayıp, pullayıp, pudralayıp çıkarıyorlar. Diyorlar ki, 'yine bu yola bunlarla devam etmemeliyiz'. "

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...