YSK'dan 'oy pusulası kayboldu' iddiası hakkında açıklama

/ Kaynak: AA
YSK'dan 'oy pusulası kayboldu' iddiası hakkında açıklama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Sakarya Serdivan'da oy pusulası ve mühürlerin kaybolduğu" iddiasının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Güven, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal medyada çıkan "Sakarya Serdivan'da oy pusulası, zarf ve mühürlerin olduğu iki çuval, sahte imza ile başkalarına teslim edilmiş. 2 çuval oy ve mühür, ortada yok" şeklindeki iddianın asılsız olduğunu, herhangi belge ve bilgiye dayanmadığını ifade etti. Güven, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde tüm sandık başkanlarına oy torbaları tam ve eksiksiz olarak dağıtılmıştır. Dağıtımı yapılan oy torbalarında bir eksikliğin bulunduğu konusunda ilgili ilçe seçim kurullarımıza bir bildirim gelmediği gibi yapılan asılsız haber üzerine sardık kurulu başkanları tek tek telefon ile aranmış olup oy torbalarını tam ve sağlam olarak teslim aldıklarını beyan etmişlerdir. Söz konusu haber tamamen gerçek dışıdır."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...